Βαθμολογία

Πυρετώδεις εργασίες ως την Παρασκευή για το Πάρκο των Ευχών (PICS)

Με κυρίαρχο στοιχείο «Το Πάρκο των Ευχών» που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Θεσσαλική πρωτεύουσα, ξεκινούν οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον δήμο Λαρισαίων.

Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Το θεματικό πάρκο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 8 Δεκεμβρίου μέσα σε 64 στρέμματα του διαμορφωμένου πάρκου Αλκαζάρ της Λάρισας, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε 19 θεματικούς χώρους, όπως «η οικογένεια των χιονάνθρωπων», «η παραμυθοχώρα», «η μανιταροχώρα», «το ταχυδρομείο», «το εργαστήρι των ξωτικών», «το παιχνιδόκουτο», «το σπίτι του Αη-Βασίλη» και πολλές άλλες.

Επίσης, στη φυσική λίμνη που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ θα λειτουργήσει ένα παγοδρόμιο 600 τ.μ. για τους μικρούς επισκέπτες. Σημειώνεται πως οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και εκτός του «Πάρκου των Ευχών», στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα λειτουργήσει και το «Παραδοσιακό Χωριό», στην Πλατεία Ταχυδρομείου, για μία εβδομάδα, από τις 14 έως 21 Δεκεμβρίου.

Αλλά και στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με ευθύνη των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως φέτος, όπως και πέρσι, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018, θα γίνει στην πλατεία Λαμπρούλη στο λόφο του Φρουρίου, με συναυλία των Κόζα Νόστρα και πολλές δράσεις.