Βαθμολογία

Βαφειάδης: «Έβριζε παίκτη μας ο Σιδηρόπουλος...»

Με πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου έφυγε ο Ηρακλής από το ματς με τον Λαγκαδά, υπήρξε η σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας και τη Δευτέρα (4/12) ο Νίκος Βαφειάδης επανήλθε στο θέμα.

Ο πρόεδρος του «Γηραιού», μιλώντας στο «Αθλητικό Μetropolis», κατηγόρησε τον ρέφερι του Συνδέσμου Πέλλας ότι στην προθέρμανση έβρισε έναν παίκτη των «κυανόλευκων», έχοντας βέβαια να πει τα χειρότερα για τη διαιτησία του.

«Από την προθέρμανση ήδη επιτέθηκε με άσχημες εκφράσεις σε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας για ένα συμβάν που συνέβη σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει την προηγούμενη χρονιά. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει τότε πως τα διαιτητικά λάθη είχαν κρίνει εκείνον τον αγώνα και έτσι ο διαιτητής του το φύλαγε από τότε.

Εχθές άρχισε να του μιλάει απαξιωτικά και να τον υβρίζει, ενώ έπειτα μπήκε στο παιχνίδι διαιτητεύοντας με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλε αντίστοιχη ανακοίνωση ο Απόλλων Λάρισας, ενώ πριν λίγο καιρό η Δόξα Μηλοτόπου είχε πει χαρακτηρίσει τον συγκεκριμένο κύριο σαν εριστικό και τόνισε πως έβριζε τους ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού να κάνει από μόνος του τον αγώνα “ροντέο”. Δεν θα σταθώ στις διαιτητικές του αποφάσεις, αλλά στην επιθετικότητα του από την αρχή του αγώνα. Μάλιστα, όταν τελείωσε ο αγώνας και πήγαμε να του ζητήσουμε τον λόγο, ήταν στον κόσμο του και δεν μας απαντούσε.

Ακόμα και αν υπάρχει μία κόντρα με κάποιους παράγοντες που λένε ότι επιθυμούν την εξυγίανση, δεν θα έπρεπε οι παράγοντες αυτοί να μπορούν να επηρεάζουν αυτές τις καταστάσεις. Οι διαιτητές δεν πρέπει να επηρεάζονται από κανέναν και από τίποτα», ανέφερε ο Ν. Βαφειάδης. Επίσης, είπε:

Για τα φέιγ βολάν που πετάχτηκαν με στόχο συγκεκριμένα άτομα: «Aυτή ήταν μία κίνηση του κόσμου, που εμείς σαν διοίκηση δεν γνωρίζαμε. Ο κόσμος μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει. Δείχνει με αυτόν τον τρόπο τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του. Εμείς σαν διοίκηση πρέπει να ενημερώσουμε πως από εχθές έχουμε τονίσει σε όλα τα επίπεδα ότι αυτό που έγινε εχθές πρέπει να αποτελέσει παρένθεση.

Εμάς δεν μας αρέσει να ασχολούμαστε με τη διαιτησία, αλλά δεν ανεχόμαστε να αδικείται η ομάδα μας. Διεκδικούμε και απαιτούμε το 50-50. Δεν θα ανεχτούμε ξανά τέτοιου είδους συμπεριφορές και αυτός ήταν και ο λόγος που χαρακτηρίσαμε μέσω της ανακοίνωσής μας τον κ. Σιδηρόπουλο ανεπιθύμητο και επικίνδυνο».

Για το αν θεωρεί τον Σιδηρόπουλο κακό διαιτητή ή διαιτητή με ιδιοτέλεια: «Δεν ξέρω τι είχε ο διαιτητής στο μυαλό του. Δεν ασχολούμαι με το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα. Όταν ένας διαιτητής από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος δείχνει αυτού του είδους το πρόσωπο, καταλαβαίνει κανείς πως ξεπερνάει το θέμα του ανθρώπινου λάθους και πηγαίνει σε επίπεδο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Και όπως είπα πριν, αυτή είναι η τρίτη φορά που στοχοποιείται ο κ. Σιδηρόπουλος. Ας αναρωτηθούμε γιατί τρεις ομάδες βάλλονται εναντίον του. Μην ξεχνάμε πως οι διαιτητές διατελούν ένα λειτούργημα και αμείβονται πολύ καλά. Θα πρέπει να διατελούν αυτό το λειτούργημα αδέκαστα και χωρίς να κάνουν διακρίσεις.

Εμείς τονίσαμε σε όλα τα κλιμάκια της ΕΠΟ πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν πρέπει να ξανασφυρίξει τον Ηρακλή. Είναι ανεπιθύμητος σαν διαιτητής. Ίσως πρέπει να βάλει κάποιος ένα χαλινάρι στον κ. Σιδηρόπουλο ή να τον παραπέμψει, επειδή δεν σέβεται τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές δεν ανέχονται να τους κλέβουν τον ιδρώτα τους και την επόμενη φορά ίσως αντιδράσουν πιο άσχημα. Επίσης εχθές δεν κατάφεραν να μπουν οι κάμερες στο παιχνίδι, πράγμα που με κάνει καχύποπτο».

Για τον τραυματισμό του οπαδού που έπεσε από τα κάγκελα: «Υπέστη κάταγμα ο οπαδός μας. Σαν Δ.Σ. είμαστε κοντά του και θα σταθούμε δίπλα του. Όλοι οι γιατροί εχθές του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον έσωσαν από χειρότερα προβλήματα. Θα έχουμε ενημέρωση μέσα στη μέρα και μακάρι να είναι όλα καλά».