Βαθμολογία

Κούγιας: «Περνάμε κοινωνικά μηνύματα όχι πολιτικά»

Δηλώσεις έκανε στο Αθλητικό Metropolis 95.5 ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Ο μεγαλομέτοχος των "βυσσινί" αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο θέμα με το μήνυμα στη φανέλα της ΑΕΛ για τους νεκρούς της Μάνδρας και τόνισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα συνεχιστούν καθώς τα μηνύματα είναι κοινωνικά και όχι πολιτικά.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην κόντρα του με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη τον οποίο χαρακτήρισε killer με γλυκιά φατσούλα, ενώ μίλησε και για την τιμωρία της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου για ανάλογη περίπτωση.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κούγια:

Για το μήνυμα στη φανέλα της ΑΕΛ σχετικά με τους νεκρούς στη Μάνδρα:

«Είμαι παιδί της δυτικής Αθήνας και έχω δει πνιγμό 53 ανθρώπων στο Μπουρνάζι τη δεκαετία του ’60. Το ίδιο έγινε και στη Μάνδρα. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα. Μέσα στη λάσπη είναι οι άνθρωποι. Με την κίνηση αυτή τιμήσαμε και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διότι δεν προτιμήσαμε να το βγάλουμε σε κάποιο πιο εμπορικό παιχνίδι, όπως, φερ’ ειπείν, με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο κάναμε και πέρσι, άλλωστε, όταν σε ανύποπτο χρόνο βγάλαμε το σύνθημα για τα προσφυγόπουλα».

Για τις αντιδράσεις του Χριστοβασίλη:

«Ο Χριστοβασίλης μπορεί να έχει αυτή τη γλυκιά φατσούλα, όμως, είναι …killer. Τον έζησα στη διαδικασία πώλησης του ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο, αυτά είναι άλλα πράγματα και δεν πρέπει να ταπεινώνουμε τη σημερινή προσέγγιση».

Για τις τιμωρίες της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου εξαιτίας της φανέλας της για την ποντιακή γενοκτονία:

«Η Ελλάδα έχει μια πολυπολιτισμικότητα. Ήρθαν μετά την μικρασιατική καταστροφή εκατομμύρια πρόσφυγες από τον Πόντο, την Τραπεζούντα, την Μικρά Ασία, ήρθαν αργότερα οι Έλληνες που βρίσκονταν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού μετά τη συμφορά του εμφυλίου πολέμου. Τα τελευταία χρόνια ήρθαν οι Αλβανοί και τώρα οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν κουβαλούν βιώματα; Οι Πόντιοι που τους έσφαζαν σαν αρνιά και κάποιοι σήμερα αρνούνται τη γενοκτονία; Και στην ΑΕΚ όταν ήμουν, πήραμε την ομάδα και πήγαμε να παίξουμε με την Παρτιζάν όταν το Βελιγράδι βομβαρδίζονταν. Οι ξένοι παίκτες με κοιτούσαν περίεργα, όμως, οι Έλληνες ήταν περήφανοι».

Για το αν προτίθεται να συνεχίσει την πρακτική των μηνυμάτων στη φανέλα:

«Σαφώς και θα βάλουμε κι άλλα. Δεν βάζουμε πολιτικά μηνύματα, αλλά κοινωνικά. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια αν βλέπεις ένα παιδάκι να πνίγεται, ανεξαρτήτως του από πού κατάγεται».