Βαθμολογία

Παλικαρίσια νίκη με τη σφραγίδα του Αγρόδημου (PICS)

Ο Απόλλων Λάρισας πήρε μια σπουδαία νίκη επί του Αιγινιακού με σκορ 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Χρήστος Αγρόδημος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Οι γηπεδούχοι πήραν μια παλικαρίσια νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο και έτσι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πραγματικά παλικάρια οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη που πάλεψαν για το τρίποντο.

Χωρίς ρυθμό ήταν τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να μην μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για καλές ενέργειες. Η μπάλα ήταν περισσότερο στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Λάρισας, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού πιέζουν για να βγουν στην κόντρα. Στο φινάλε ο Αγρόδημος πέτυχε το γκολ για τον Απόλλωνα.

Στην επανάληψη ο Απόλλων Λάρισας συνέχισε να πιέζει αλλά έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά θωρακίστηκε αμυντικά και κράτησε το αποτέλεσμα που τόσο ήθελε. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα και έτσι στο τέλος γνώρισαν δικαιολογημένα την ήττα.

Το φιλμ του αγώνα

7’ Σουτ του Μαυριά από τον άξονα από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στα χέρια του Τόλιου.

13’ Ο Παπαδόπουλος έκλεψε τη μπάλα από τον Παπαζαχαρία, έψαξε τον Τσολακίδη μέσα στη περιοχή βγάζοντας τον σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο παίκτης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

16’ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Χατζής με κάθετη από το κέντρο βρήκε τον Τσιλούλη που μπήκε μέσα στην περιοχή απέναντι όμως από τον Τόλιο είδε τον τερματοφύλακα να διώχνει με τα πόδια.

24’ Ο Σκούπρας κάνει τη συρτή σέντρα από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Τσιλούλης με προβολή είδε τον Τόλιο να μπλοκάρει ξανά.

28’ Μεγάλο λάθος από τον Ανδρέου, που έκλεψε τη μπάλα ο Σοφιάνης και έφτασε μέχρι και την περιοχή του Παϊτέρη, ο ίδιος αμυντικός πρόλαβε και τον έκοψε πριν τελειώσει τη φάση.

44’ Μαυριάς σουτ από την κορυφή της περιοχής και αριστερά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τόλιου.

47’ Ο Σκούπρας έκανε την σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί έδιωξαν, ο Αγρόδημος πήρε το ριμπάουντ και έπιασε το σουτ με τη μία πριν σκάσει η μπάλα κάτω και την έστειλε στο δεξί παράθυρο του Τόλιου (1-0).

51’ Ζήτησε πέναλτι ο Απόλλων, ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Αντωνιάδη με τον παίκτη των γηπεδούχων να διαμαρτύρεται πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού.

56’ Ο Γκατζολάρι έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, εκμεταλλεύθηκε το γλίστρημα του Αγρόδημου και ο Παϊτέρης βγήκε από την περιοχή και έδιωξε την μπάλα με τα χέρια. Με δέκα συνεχίζει ο Απόλλων Λάρισας.

59’ Ο Ζούρκος εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Φιρινίδη.

65’ Ο Αντωνιάδης δοκίμασε το σουτ μέσα από τη περιοχή του Απόλλωνα Λάρισας, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Φιρινίδη.

72' Σουτ του Σκούπρα έξω από την περιοχή η μπάλα στην αγκαλιά του Τόλιου.

76’ Σουτ του Λιόλιου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, ο Φιρινίδης έδιωξε σε κόρνερ.

82’ Κόρνερ του Καρακατσάνη από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι ο Παπαζαχαρίας γυριστό σουτ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και νέο κόρνερ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Μαυριάς (58’ Φιρινίδης), Σαχινίδης (88’ Ιορδανίδης), Τσιλούλης (71’ Καρακατσάνης), Χατζής.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης (30’ Αντωνιάδης), Γιατζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πολύζος (67’ Φουρτίου), Γκατσολάρι, Ζούρκος, Σοφιάνης, Τσολακίδης (46’ Ανδρικόπουλος), Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Δυτ. Αττικής) Βοηθοί: Φαρμάκης, Οικονόμου (Δυτ. Αττικής).