Βαθμολογία

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 3-1

Αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού (3-1 τον Απόλλωνα) με χρυσή αλλαγή τον Ιρανό! Στην κορυφή της Superleague επέστρεψε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έκαμψαν δύσκολα την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο νίκησαν με 3-1 χάρη σε δυο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος μπήκε αλλαγή και άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα στο φινάλε.

Έτσι, οι Πειραιώτες έφτασαν τους 26 βαθμούς, ξεπέρασαν τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στους 25, και περιμένουν... δώρο του Λεβαδειακού αύριο, προκειμένου να μην τους ξεπεράσει η ΑΕΚ, που μετρά 24 πόντους.

Ο Ολυμπιακός είχε την κυριαρχία στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, με εξαίρεση τη φάση του 8ου λεπτού, όταν ο Κούτρης έκανε ωραία από τα αριστερά και γύρισε στον Φορτούνη, αυτός πλάσαρε από κοντά και υποχρέωσε τον Τσόβιτς σε σπουδαία απόκρουση. Μάλιστα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ευτύχησε να προηγηθεί από το… πουθενά στο 23’. Ο Σισέ έκανε λάθος πάσα, στέλνοντας την μπάλα στον Ελμπάζ, αυτός «άδειασε» τον Μποτία με διαδοχικές προσποιήσεις και «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Προτό πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ για το 1-0 του Απόλλωνα!

Ωστόσο, η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Στο 31’ ο Ρομαό έκανε ωραία μπαλιά πάνω από την άμυνα για τον Ελαμπντελαουί. Αυτός κοντρόλαρε με το δεξί και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος πλάσαρε ψύχραιμα και ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια, συγκεκριμένα στο 36’, ένα νέο λάθος του Σισέ έστειλε την μπάλα ξανά στον Ελμπάζ, όμως ο επιθετικός του Απόλλωνα αυτή τη φορά σούταρε ελάχιστα άουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής!

Στο δεύτερο μέρος, παραλίγο ο Απόλλωνας να… σοκάρει ξανά το «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ελμπάζ να μην καταφέρνει να βρει σωστά την μπάλα από τα όρια της μικρής περιοχής στο 46’. Ο Ολυμπιακός είχε τη δική του τεράστια ευκαιρία στο 57’, όμως ο Τζούρτζεβιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσόβιτς από τη μικρή περιοχή μετά από πάσα του Σεμπά!

O Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει, όμως ήταν εμφανές ότι κάτι του έλειπε στον δημιουργικό τομέα. Η κίνηση του Λεμονή να βάλει στο ματς Ανσαριφάρντ και Πάρντο άλλαξε εντελώς τα δεδομένα της αναμέτρησης. Οι δυο τους έδωσαν πνοή στους Πειραιώτες και έδωσαν τελικά τη λύση που έφερε την ανατροπή. Στο 80’ ο Πάρντο έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος νίκησε τον Τσόβιτς με κοντινή προβολή και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Ιρανός δεν είχε… πει την τελευταία του λέξη, αφού πέτυχε και δεύτερο γκολ με κεφαλιά από σέντρα Φορτούνη στο 94’ κάνοντας το τελικό 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Ένγκελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66' Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62' Ανσαριφάρντ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τσόβιτς, Κούρος, Παπάζογλου, Κύργιας, Ντάσιος, Κοντοές, Χουάρες, Αλμπάνης (71' Μάατσι), Ανιέτε (82' Μενδρινός), Κονέ (91' Κιταμπάλα), Ελμπάζ.