Βαθμολογία

Πέρασε και από την Φαλάνη ο Ηρακλής Λάρισας (PICS – VIDEOS)

Σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Ηρακλής Λάρισας κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον Φαλανιακό (1-2).

Του Χρήστου Γκατζούλη

Οι παίκτες του Γιάννη Τσακμακίδη πήραν τη νίκη και βλέπουν με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Από την άλλη η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά προσπάθησε μέχρι τέλους για το θετικό αποτέλεσμα, έκανε σημαντική προσπάθεια όμως στο τέλος δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάτι από το συγκεκριμένο ματς. Η αναμέτρηση ήταν ενδιαφέρουσα και κυρίως πήγε στη δύναμη, αφού σε πολλά σημεία του γηπέδου δεν γινόταν να παιχθεί ποδόσφαιρο.

">http://

Στο πρώτο ημίχρονο η πρώτη αξιόλογη φάση ήταν στο 23’ για τους γηπεδούχους όταν ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Αναστασίου έδιωξε δύσκολα τη μπάλα. Τρία λεπτά μετά ο Νάστας για τον Ηρακλή βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει.

Δύο λεπτά μετά ο Αποστόλου με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ σε μια μεγάλη φάση για τον Ηρακλή. Στο 32’ ο Παπαγεωργίου απέναντι από τον Αναστασίου έκανε ένα μονοκόμματο σουτ η μπάλα άουτ! Και στο 40’ τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο όπου έγινε και το 0-1. Σουτ του Γκιουρσάνη, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Φαλάνης, «ξεγέλασε» τον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα.

">http://

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ ο Φώτος για τον Ηρακλή είχε μια μεγάλη ευκαιρία. Βρέθηκε μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε όμως να σουτάρει, όταν ήταν απέναντι από τον τερματοφύλακα της Φαλάνης. Δύο λεπτά μετά ο Αλεξανδρής για τους γηπεδούχους έκανε το σουτ δεν πρόλαβε να μπλοκάρει ο Αναστασίου και πολλά σώματα πέσανε πάνω στη μπάλα που ποτέ όμως δεν πέρασε τη γραμμή σε μια μεγάλη φάση για την Φαλάνη.

Στο 65’ ο Αλεξανδρής ανατράπηκε από τον Φορτομάρη και ο Παπαγεωργίου έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους. Τέσσερα λεπτά μετά φάουλ του Νάστα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 82’ έγινε μια φάση με τον επιθετικό του Ηρακλή, τον Αποστόλου να πέφτει μέσα στην περιοχή όταν βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να ζητάει πέναλτι. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα για «θέατρο» με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι. Μάλιστα οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες και μετά το τέλος του ματς. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο επιθετικός Αποστόλου στη συγκεκριμένη φάση πέρασε εκτός γηπέδου για λίγο, ζήτησε ιατρική βοήθεια αφού φάνηκε πως δεν πατούσε καλά το πόδι του.

">http://

Τελευταία φάση ήταν στο 87’ όταν ο Ηρακλής Λάρισας πέτυχε και το γκολ. Ο Γκιουρσάνης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και βρήκε δίχτυα για το 1-2. Να τονίσουμε πως η φάση άρχισε από λάθος της Φαλάνης στη μεσαία γραμμή.

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Παπαϊωάννου, Μαχαίρας, Βαρσάμης, Σουλιώτης, Πανταζής Θ. (76’ Αλατάς), Πανταζής Γ., Κολοβός, Πανταζής Η. (82’ Καρακίτσιος), Λυγούρας Χ., Παπαγεωργίου, Αλεξανδρής.

Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Αναστασίου, Πατσής (84’ Ζαφειρίου), Φορτομάρης, Ψωμολιάς, Μόσχος, Μπάμης, Νάστας, Κοντοθανάσης, Φώτος (91’ Παπαμάνος), Γκιουρσάνης, Αποστόλου.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Δεληγιάννη, Καραμπούλας.