Βαθμολογία

Λιβάγια: «Μου αρέσει να παίζω με πίεση»

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ξανά «όλα τα λεφτά» για την ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του πολυτιμότερου της 12ης αγωνιστικής. Στο περιθώριο της βράβευσής του, ο επιθετικός της Ένωσης μίλησε για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, την πίεση που δέχεται αυτή αλλά και την απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Novaο Κροάτης άσος:

Για το γεγονός ότι πέρσι δεν είχε σκοράρει πολύ στην Ισπανία αλλά φέτος έχει τέσσερα γκολ και τρία σε ισάριθμες αγωνιστικές: «Πέρσι δεν είχα τόσες συμμετοχές στην ομάδα μου αλλά σκόραρα όσο σκόραρα. Φέτος συμμετέχω περισσότερο και όσο περισσότερο παίζεις τόση περισσότερη αυτοπεποίθηση αποκτάς. Όταν σκοράρεις, είναι ακόμα καλύτερα».

Για το πώς νιώθει για το γεγονός ότι αμφισβητήθηκε στην αρχή της χρονιάς ως σκόρερ αλλά τώρα πετυχαίνει γκολ: «Χαίρομαι πάνω απ' όλα όταν η ομάδα κερδίζει. Σε κάποια ματς συμμετείχα και δεν σκόραρα, αλλά δόξα τω Θεώ στα τελευταία παιχνίδια σκοράρω. Η συνολική δουλειά της ομάδας με κάνει χαρούμενο, φυσικά όταν σκοράρω είναι ακόμα καλύτερα».

Για τον Λεβαδειακό και το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με κλειστή άμυνα: «Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες ομάδες που κλείνονται όπως ο Πλατανιάς. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να εκμεταλλευτούμε την κατάλληλη στιγμή και να σκοράρουμε. Ίσως είναι πιο δύσκολο επειδή παίζουμε εκτός έδρας, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα».

Για το αν βοηθάει το σχήμα με Λάζαρο δίπλα του και Μπακασέτα πίσω του: «Σίγουρα, όταν έχεις περισσότερους επιθετικούς είναι πιο εύκολο. Όταν είσαι ένας απέναντι σε πέντε αμυντικούς δύσκολα θα βρεις χώρο, αλλά όταν είναι τρεις οι επιθετικοί δύσκολα μαρκάρονται».

Για το αν αγχώνεται από τον κυνηγητό της μάχης του τίτλου: «Εμένα μου αρέσει να παίζω με πίεση και γι' αυτό ήρθα στην Ελλάδα. Δεν θα μου άρεσε είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε να μην υπάρχει πίεση και να είμαι αδιάφορος. Υπό πίεση δείχνεις τα πραγματικά σου στοιχεία και αν έχεις ποιότητα».

Για το ότι στα τελευταία ματς δείχνει πιο ήρεμος: «Παίζω το ίδιο σε όλα τα ματς. Δεν χρειάζεται να υπάρχει μόνο ένας πρωταγωνιστής και δεν αισθάνομαι ότι αυτός είμαι εγώ. Σε άλλο ματς σκοράρω εγώ, σε άλλο ο Λάζαρος ή ο Αραούχο. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει».

Για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην Λιβαδειά, και το γεγονός ότι φιλάει το σήμα της ομάδας όταν σκοράρει: «Λυπάμαι που δεν θα τους έχουμε μαζί μας, η βοήθειά τους είναι πάρα πολύ σημαντική σε κάθε παιχνίδι. Είμαι λίγο καιρό εδώ και δεν ξέρω τους κανονισμούς, άλλες φορές υπάρχει μετακίνηση και άλλες όχι, έχω μπερδευτεί. Για το σήμα, μου βγαίνει αυθόρμητα, δεν σκέφτομαι κάτι, είναι μία αυθόρμητη κίνηση».

Για το αν οι νίκες εκτός έδρας είναι κλειδί για τον τίτλο: «Είναι κλειδί για την κατάκτηση του τίτλου, είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις εκτός έδρας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δουλεύουμε όσο περισσότερο γίνεται. Έχουμε και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, κάτι που είναι καλό, αλλά αν δεν τις είχαμε θα είχαμε πάρει και περισσότερες νίκες εκτός».