Βαθμολογία

Πρόκριση με άγχος για την ΑΕΛ

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η σημερινή (29/11) αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Ένα αποτέλεσμα που έστειλε την ΑΕΛ στους «16» του θεσμού σε ένα ματς με αρκετό άγχος καθώς η πρόκριση παίζονταν κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και αυτό γιατί το 0-0 δεν εξασφάλιζε την πρόκριση για την ομάδα του Ηλία Φυντάνη.

Ο λόγος; Ότι στη Πάτρα η Παναχαϊκή έχανε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να κάνει το 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό και να προκαλέσει «έμφραγμα» στην ΑΕΛ καθώς θα έμενε εκτός συνέχειας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τελικά το 1-1 στην Πελοπόννησο έστειλε τους «βυσσινί» στην επόμενη φάση μαζί με το «τριφύλλι».

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη της Αναγέννησης τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο έχοντας ευκαιρίες για γκολ που θα έδιωχναν και το άγχος. Δυο οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο άλλες τόσες και στο δεύτερο με την ΑΕΛ να θέλει το γκολ που θα «κλείδωνε» την πρόκριση στους «16» δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη απείλησε πρώτη στο παιχνίδι όταν μόλις στο 3’ ο Κρητικός έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πρώτο σουτ από πλευράς Αναγέννησης του Χαντζάρα τέσσερα λεπτά αργότερα.

Οι «βυσσινί» που ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο άγγιξαν το 0-1 σε δυο περιπτώσεις, αρχικά στο 30’ όταν ο Μπάμπιτς έκανε τη σέντρα, με τον Γιαννιτσάνη να πιάνει τη κεφαλιά αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ και στο 32’ με το σουτ του Περόνε το οποίο επίσης πέρασε άουτ.

Τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου κύλησαν χωρίς συγκινήσεις με την Αναγέννηση Καρδίτσας και την ΑΕΛ να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες με 0-0.

Πρώτη απειλή στην επανάληψη από πλευράς ΑΕΛ στο 53’ όταν ο Κρητικός εκτέλεσε φάουλ όμως ο Κατσικάς μπλόκαρε τη κεφαλιά του Κούσα. Θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 81’ για να γίνει ευκαιρία με τον Γιαννιτσάνη να κάνει το σουτ από τα δεξιά όμως τον Κατσικά να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η Αναγέννηση παρότι αποκλεισμένη προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή δίχως όμως αποτέλεσμα, ενώ στο 86’ έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Κωνσταντινόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τελευταία καλή φάση στις καθυστερήσεις όταν ο Μπούσδρας στη προσπάθειά του να απομακρύνει παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και την ΑΕΛ να προκρίνεται στους «16» με τέσσερις βαθμούς, ως δεύτερη πίσω από τον Παναθηναϊκό που προκρίθηκε ως πρώτος με επτά.

Διαιτησία: Γρατσάνης (Νταλούκας, Τσιότσιος)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Βαζάκας): Κατσίκας, Μούτσιος, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Μασούρας, Φλεβάρης (87’ Καρίκι), Σταματάκης (50’ Τζέλλος), Χαντζάρας, Παπαευθυμίου.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (80’ Μασούρας), Κούσας, Γκόλιας, Κόντορ, Μπάλλας, Λαγός (50’ λ.τ. Κρίσμαν), Κρητικός, Περόνε, Μπάμπιτς (46’ Ναζλίδης), Γιαννιτσάνης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA.GR: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ