Βαθμολογία

«Nα ανταποκριθώ και να είμαι χρήσιμος»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου έκανε ο Λάκης Μπακάλης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6», τονίζοντας πως η ομάδα θέλει βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Αναλυτικά:

Για την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό: «Από την Κυριακή το βράδυ είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου και το πρωί της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση και καταλήξαμε σε συμφωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικούσα επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου για την τιμή που μου έκανε να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Εύχομαι να ανταποκριθώ και να είμαι χρήσιμος στην παρούσα φάση».

Για το γεγονός ότι έχει εικόνα από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: «Είναι αλλιώς να τους παρακολουθείς αγωνιστικά και αλλιώς να τους βλέπεις στην προπόνηση, στην καθημερινότητα και τι μπορεί να βγάλει ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά μου πρέπει να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας και τι μπορούμε να βελτιώσουμε γρήγορα. Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές και τα χαρακτηριστικά τους και μέσα από το τακτικό κομμάτι που θα σχεδιάσουμε, θα δούμε κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο καθένας».

Για τους τομείς που θεωρεί ότι χρειάζεται να βελτιωθεί η ομάδα: «Καθαρά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει το εύκολο γκολ, ενώ θα ρίξουμε βαρύτητα και στο δημιουργικό κομμάτι».

Για τον Δημήτρη Σέττο τον οποίο θα συναντήσει ξανά στον Ολυμπιακό: «Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Φαντάζομαι να είναι σε καλή. Εύχομαι, πάντως, να τον... αναστήσω αγωνιστικά, γιατί είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και πέρυσι βοήθησε τον Ρήγα, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν προσαρμόστηκε. Βέβαια, είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό και πιο βαριά η φανέλα».

Για το αν μπορεί η ομάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πλασαριστεί ψηλά στη βαθμολογία: «Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πάρα πολύ πίσω βαθμολογικά και φαντάζομαι πως δεν θα είναι ανάλογη και η ψυχολογία των παικτών. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως η ομάδα είναι καλή και έχει βάθος στο ρόστερ, που δεν το έχουν άλλες ομάδες. Έχει μια 20αδα ποδοσφαιριστών που είναι ισάξιοι. Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα και αν θα ανταποκριθούν μαζί μου.

Για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου ΕΠΣΘ με τον ΝΠΣ Βόλος: «Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Θέλουμε όλοι, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, να ανταποκριθούμε με επιτυχία και να προχωρήσουμε».

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος της Κυριακής με τον Οπούντιο Μαρτίνου: Αντιμετώπισα τον Οπούντιο, ως προπονητής του Αλμυρού, ενώ τον παρακολούθησα και στο παιχνίδι με τον Ρήγα στο Βελεστίνο την περασμένη Κυριακή. Είναι μια νέα και μαχητική ομάδα, αντιγραφή του Ρήγα Φεραίου. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με διάθεση για ποδόσφαιρο, αρκετά καλή, καθώς έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».