Βαθμολογία

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο

Πλήρης ανατροπή στα σενάρια γύρω από τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο. Αν και οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν εγκληματική ενέργεια, η ιατροδικαστική έρευνα έβγαλε άλλα ευρήματα.

Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου οφείλεται σε δυστύχημα και συγκεκριμένα σε πτώση. Καθώς φαίνεται, ο άτυχος νεαρός πήγε για αναρρίχηση, αλλά έπεσε, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις.

Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι ο θάνατος δεν επήλθε ακαριαία, αλλά ώρες μετά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 21χρονος άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο, αλλά όχι σε κάποιο από τα οργανωμένα σημεία, αλλά σε απόμερο μέρος. Έχασε την ισορροπία του, γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του που προκάλεσε τελικά και τον θάνατό του.

Βέβαια, το γεγονός ότι το σημείο που εντοπίστηκε η σορός είχε ερευνηθεί από την Αστυνομία προκαλεί ερωτήματα, αλλά φαίνεται ότι έχει εξήγηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο φοιτητής ίσως έπεσε σε κάποια εσοχή βράχου και η καταρρακτώδης βροχή και ο αέρας παρέσυραν τη σορό του. Δεν αποκλείεται, επίσης, ο ίδιος να προσπάθησε να μετακινηθεί όντας βαριά τραυματίας, αν και αυτό το σενάριο είναι λιγότερο πιθανό.