Βαθμολογία

Σκουρτόπουλος: «Ήταν απόλαυση για μένα...»

To δύο στα δύο έκανε η Εθνική στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019 και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ήταν περιχαρής μετά τη νίκη επί του Ισραήλ. Στη συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός απένειμε τα εύσημα στους παίκτες και τόνισε ότι για εκείνον ήταν απόλαυση τα παιχνίδια κόντρα στους Βρετανούς και τους Ισραηλινούς.

«Ολοκληρώσαμε πετυχημένα τα πρώτα δύο ματς. Το Ισραήλ έπαιξε ματς απ ζώνες και είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Στα πρώτα 3-4 λεπτά είχαμε νευρικότητα, αλλά μετά βρήκαμε ισορροπία και δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό τρανζίσιον, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως είναι μια νέα ομάδα, με λίγο χρόνο προετοιμασίας και ένα ταξίδι 12 ωρών από την Αγγλία. Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μας, χρησιμοποιήσαμε 16 παίκτες και τα καταφέραμε. Ήταν απόλαυση για μένα. Από την πρώτη μέρα είδα στα πρόσωπα των παιδιών τη χαρά και τη θέληση. Το αποτέλεσμα των δύο αγώνων ήταν πολύ θετικό. Η νίκη επί της Μ. Βρετανίας ήταν πολύ σημαντική.

Πιστεύω πως στο δεύτερο παράθυρο θα ανταποκριθούμε καλύτερα, άσχετα ποιος θα έρθει, γιατί ο βασικός κορμός υπάρχει. Περιμέναμε ότι θα υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ευχαριστούμε τον κόσμο. Μακάρι και τα δύο επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη. Αν το παιχνίδι ήταν 1-2 ώρες αργότερα, είμαι βέβαιος πως θα ήταν κατάμεστο το γήπεδο», δήλωσε ο Σκουρτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια παίρνοντας μια ακόμη καλή νίκη. Αυτό που κρατώ είναι η νίκη και η προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα. Κάναμε βέβαια πολλά λάθη και χάσαμε σουτ και λέι απ, αλλά είναι λογικό να υπάρχει άγχος γιατί είμαστε νέα ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».