Βαθμολογία

Δήλωσε παραίτηση η πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος!

«Παραιτούμαι για δεν τους αντέχω άλλο», με αυτά το λόγια η Ροδούλα Σπινθάκη έβαλε τον δικό της επίλογο στην προσπάθεια που έκανε στο να ηγηθεί για 2 περίπου μήνες της μεγάλης ομάδας του νησιού τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Η πρόεδρος της ομάδας  όπως δήλωσε δεν θα συνεχίσει από αυτή την θέση με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες στην κυανοκίτρινη ομάδα που αυτή την στιγμή μένει να αιωρείται στο κενό καθώς την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου την είχε μέχρι πρότινος πρόεδρος Ροδούλα Σπινθάκη!

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές καθώς μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης  κανένας δεν περίμενε η πρόεδρος να δηλώσει παραίτηση!  Ακόμα και οι πιο στενοί της συνεργάτες! Από το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την δήλωση βόμβα της προέδρου το κλίμα στην ομάδα έγινε βαρύ καθώς κανείς δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής… Η πλευρά της προέδρου σίγουρα δεν μπορεί να σηκώσει αυτο το μεγάλο φορτίο που λέγεται ΑΠΣ Ζάκυνθος με τους Συμβούλους να μένουν παγωμένοι από τις εξελίξεις. Η πλευρά του Στέλιου Γούναρη που είχε τον τελευταίο καιρό περιθωριοποιηθεί τηρεί σιγή ιχθύος και περιμένει άμεσα στην σύγκληση του διοικητικού Συμβουλίου για να παρθούν οι αποφάσεις.

Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι πίσω από την απόφαση της παραίτησης έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα που εξώθησαν την γνωστή γιατρό στο να πάρει αυτή την απόφαση. Οι κόντρες στα διοικητικά δρώμενα μεταξύ του Στέλιου Γούναρη και του Στράτου Κουρούμαλου, οι διαξιφισμοί, η εσωστρέφεια τα προβλήματα με ποδοσφαιριστές η σίτιση, η στέγαση αυτών καθώς και η δυσχερή βαθμολογική θέση της ομάδας ήταν κάποιοι από τους παράγοντες έτσι ώστε η πρόεδρος να οδηγηθεί προς την έξοδο…

Υπήρξαν όμως και ακόμα πιο σοβαρά θέματα τον τελευταίο καιρό όπως το οικονομικό που καθημερινά ήταν ένας πολύ μεγάλος βραχνάς καθώς μετά την αποστασιοποίηση Γούναρη όλο το οικονομικό βάρος έπεσε στις πλάτες της κας Σπινθάκη…η οποία με χορηγίες από ταμπέλες προσπαθούσε να μπαλώσει κάποιες τρύπες, όμως αυτό δεν έφτανε καθώς οι υποχρεώσεις οι οικονομικές συνεχώς διογκωνόταν με αποτέλεσμα η θηλιά να σφίξει επικίνδυνα. Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας ήταν η κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας τους ‘Απέναντι» μια κόντρα που άρχισε ουσιαστικά όταν η κα Σπινθάκη διάλεξε να πορευτεί επί της ουσίας με τον Στράτο Κουρούμαλο και όχι μαζί με τον Στέλιο Γούναρη. Άρχισαν οι κόντρες οι βαριές κουβέντες και τα υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπο της  στα παιχνίδια της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο.

Η κίνηση των «Απέναντι» να συγκεντρώσουν σε λίγες ημέρες αιτήσεις από εκατοντάδες Ζακυνθινούς που επιθυμούσαν να εγγραφούν μέλη στον ΑΠΣ Ζάκυνθος ήταν ακόμα ένα κτύπημα στο διοικητικό Συμβούλιο που βάση του αθλητικού Νόμου έπρεπε να τα δεχθεί και να προχωρήσει τις διαδικασίες εντάξεις τους στην ομάδα.

Χωρίς καλό οικονομικό πλάνο και χωρίς την στήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν θα ήταν και τόσο εύκολο να περπατήσει. Η κα Σπινθάκη ίσως δεν υπολόγισε σωστά τα οικονομικά μεγέθη μιας ομάδας όπως είναι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Δεν υπολόγισε τις ιδιαιτερότητες, το μέγεθος και το dna που έχει ο Σύλλογος….Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μεταξύ μιας διαμάχης που η ίδια δεν μπόρεσε να ομαλοποιήσει με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το σήμερα… και το αύριο…

Το σήμερα λίγο πολύ είναι γνωστό! Αναταράξεις και τρικυμίες στην μεγάλη ομάδα του νησιού. Από εδώ και πέρα πρέπει άμεσα η κα Σπινθάκη γραπτώς να δηλώσει την παραίτηση της στον Αντιπρόεδρο Γιάννη Βερύκιο ο οποίος από εκεί και πέρα θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό Συμβούλιο για να βρει σε πρώτη φάση πρόσωπο αποδεκτό για την θέση του προέδρου και αν δεν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να μέλη του διοικητικού Συμβουλίου να βάλουν το χέρι στην τσέπη έτσι [ώστε σε πρώτη φάση να μείνει ζωντανή η ομάδα! Αν δεν συμβεί αυτό και τα μέλη δεν μπορέσουν να τραβήξουν το κουπί, τότε ίσως παραιτηθούν και η ομάδα να οδηγηθεί σε Γενική Συνέλευση. Εκτός και αν η πλευρά Γούναρη έχει την λύση έτσι ώστε να τρέξει την ομάδα από εδώ και στο εξής με στόχο την σωτηρία της στην κατηγορία.

Τι είπε η κα Σπινθάκη το μεσημέρι της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκαι

Καλεσμένη σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό ήταν η -μέχρι πρότινος- Πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος, Ροδούλα Σπινθάκη, το μεσημέρι της Πέμπτης 23ης Νοεμβρίου, η οποία μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε επισταμένως σε φλέγοντα θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, για τα οποία συγχρόνως, πολλοί την θεωρούν υπεύθυνη. Μερικά από αυτά είναι η διαμονή και η σίτιση των ποδοσφαιριστών, για μεταγραφικές κινήσεις που ο φίλαθλος κόσμος δεν έχει μείνει ευχαριστημένος, για τον μη ερχομό του Στέλιου Λιβέρη στη Ζάκυνθο, για το χειρουργείο χιαστού του ποδοσφαιριστή, Στέλιου Σούρμπη και πολλά άλλα.

Μεταξύ αυτών έκανε αναφορά στον Στέλιο Γούναρη και στον Στράτο Κουρούμαλο. Με ποιο μπάτζετ ξεκίνησε η ομάδα και πόσα λεφτά έχει βάλει η ίδια από την τσέπη της. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι στο τέλος της συνέντευξής της δήλωσε ότι… παραιτείται από το προεδρείο της ομάδος.

Η κα Σπινθάκη ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι σε όλους τους ζακυνθινούς που είναι στο πλευρό της ομάδας.  Από τον θεσμικό ρόλο που είχε αναλάβει και που της είχε ανατεθεί μέσω της ψήφισης του διοικητικού συμβουλίου του ΑΠΣ Ζάκυνθος, πήρε θέση στο πρόβλημα διαμονής των παικτών, -όσοι τουλάχιστον- δεν κατάγονται από το νησί. Υποστήριξε ότι οι παίκτες δεν εφάρμοζαν τις επιλογές της διοίκησης. Αντίθετα, αυτοί έθεταν όρους για το πώς θα κοιμούνται, λέγοντας ότι σχεδόν όλοι παίκτες ήθελαν μονόκλινα. Όσον αφορά το θέμα της σίτισής τους, η ίδια ήρθε σε επικοινωνία με τον διοικητή του ΟΔΑΖ, Ευστάθιο Μπετίνη και τον παρακάλεσε οι ποδοσφαιριστές να τρώνε στο ίδρυμα έχοντας πάντα διατροφικό μενού. Οι ποδοσφαιριστές από την μεριά τους έθεσαν και εκεί τους όρους τους. Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο απεφάνθη να τρώνε σε τρία διαφορετικά μαγαζιά, αφού πρώτα είχε συμφωνηθεί με τους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, η πρώην –πια- πρόεδρος της ζακυνθινής ομάδας αναφέρθηκε στον Στέλιο Γούναρη λέγοντας ότι, δεν είχε παρευρεθεί στα συμβούλια της ομάδος, παρά μόνο 2-3 φορές από τις οποίες υπήρξε πολύ έντονος διάλογος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εκπομπής για το πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για την ομάδα, η κα Σπινθάκη έκανε γνωστό το ποσό των 12.000 – 13.000 ευρώ. Μάλιστα, τόνισε ότι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Για το θέμα του Στέλιου Λιβέρη είπε ότι, ο ποδοσφαιριστής ήθελε να έρθει στην ομάδα για έναν κ μόνο λόγο. Σε εκείνο το σημείο της συνέντευξης έκανε αναφορά στο παρελθόν τονίζοντας την περίοδο που ήταν πρόεδρος στη Θύελλα Αμπελοκήπων και ο Λιβέρης άνηκε στο ρόστερ της ομάδας. Ως την τελευταία στιγμή πήρε τα χρήματά του στην ώρα τους και το δελτίο του μόλις ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

Στη συνέχεια μίλησε για τον εν ενεργεία παίκτη του ΑΠΣ Ζάκυνθος, Στέλιο Σούρμπη. Η κα Σπινθάκη είπε ότι με δικά της χρήματα έγινε το χειρουργείο του παίκτη. Στο τέλος, μετά τον δικό της προσωπικό επίλογο της συνέντευξης έκανε την εξής δήλωση: «Παραιτούμαι. Παραιτούμαι για δεν τους αντέχω άλλο», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν αντέχω άλλο την λογοκρισία και το ρίξιμο των ευθυνών προς το πρόσωπό μου. Από δω και στο εξής δεν επιθυμώ να με ενοχλεί κανένας για θέματα που αφορούν την ομάδα».

Πηγή: ioniansports