Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Αν μπορούσα θα έκανα...»

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Ριέκα ωστόσο κατάφερε να γλιτώσει την ήττα (2-2) και να πηγαίνει στη Βιέννη για δύο αποτελέσματα. Ο Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε εκνευρισμένος από την εικόνα της Ένωσης στο πρώτο μέρος, τονίζοντας πως αν μπορούσε θα έκανε και τέσσερις αλλαγές.

Παράλληλα, στάθηκε και στο γεγονός της μη χρησιμοποίησης του Λιβάγια στην αρχική ενδεκάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο Κροάτης «είναι άνθρωπος και όχι μηχανή». Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς της Ένωσης στη συνέντευξη Τύπου:

Το σχόλιό του για το ματς και για την απουσία του Λιβάγια από την ενδεκάδα: «Είναι κρίμα που χαρίσαμε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος. Τον Λιβάγια θέλουμε να τον έχουμε για καιρό, είναι άνθρωπος και δεν είναι μηχανή. Εγώ είμαι ο προπονητής και εγώ επιλέγω».

Για το τι φταίει που η ΑΕΚ μπήκε νωθρά και για την εμφάνιση του Κονέ: «Ο Κονέ μπορεί να βοηθήσει όπως όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε πει τίποτα για να παίξουμε έτσι, απλά στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε, δεν ήμασταν μέσα στο γήπεδο».

Για την αντίδραση της ΑΕΚ στα στημένα: «Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να πιούμε περισσότερο κακάο ή να φάμε περισσότερο γιαούρτι».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ πηγαίνει για δύο αποτελέσματα στην Αυστρία: «Πάντα εμείς διαχειριζόμαστε τα ματς για να κερδίσουμε. Αλλά στο ποδόσφαιρο άλλες φορές κερδίζεις, άλλες χάνεις, άλλες έρχεσαι ισοπαλία και οι λύσεις δίνονται πάντα μετά τα παιχνίδια».

Για το τι είπε στο ημίχρονο στους παίκτες: «Έπρεπε να βγάλω έναν ποδοσφαιριστή στα πρώτα 30 λεπτά, αλλά ήταν κρίμα που δεν μπορούσα να βγάλω τρεις. Δεν ήταν ο Γκάλο που έφταιγε μόνο. Όταν υπάρχουν τόσα συνεχόμενα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το διαχειρίζονται. Στο πρώτο μέρος τουλάχιστον τρεις παίκτες ήταν στο ξενοδοχείο. Αν μπορούσα θα άλλαζα τρεις παίκτες στα πρώτα τριάντα λεπτά. Είχαν χρόνο στο δεύτερο μέρος να δείξουν τι αξίζουν και το κάνανε. Η ΑΕΚ έχει ικανότητα να γυρίζει δύσκολα παιχνίδια».

Για την απουσία του Τσόσιτς από την ενδεκάδα: «Είναι καταπληκτικός επαγγελματίας, έκανε μεγάλη προσπάθεια να παίξει με τη Μίλαν. Τα κάνει σχεδόν τέλεια. Ο τραυματισμός που έχει μπορεί να του προκαλέσει τενοντίτιδα. Ήταν να επιλέξω ανάμεσα σε αυτόν και στον Τσιγκρίνσκι».