Βαθμολογία

Τετ α τετ Τσίπρα - Ολάντ στο Παρίσι

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη (23/11). Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και την ευρωπαϊκή Αριστερά. Παρόντες ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός τιμήθηκε με το βραβείο του «πολιτικού σθένους». Ξεκινώντας την ομιλία του είπε στα γαλλικά: «Φίλοι μου είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι κοντά σας» και στη συνέχεια μίλησε αγγλικά και ολοκλήρωσε με ελληνικά.

«Στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του. Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας: «Από αυτόν (σ.σ. τον ελληνικό λαό) και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας», είπε.

«Και πολλές φορές ακόμη και σήμερα αισθάνομαι σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των σειρήνων», ανέφερε.