Βαθμολογία

Στροφή Σουλτς για να μην πάει η Γερμανία ξανά σε εκλογές

Το ενδεχόμενο σε μια συνεργασία με την Άνγκελα Μέρκελ αφήνει ο Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει φτάσει η Γερμανία μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τον συνασπισμό Τζαμάικα.

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για την χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του SPD στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Η δήλωσή του κ. Σουλτς πρέπει να ερμηνευτεί και ως προτροπή στο κόμμα του να διατηρήσει τη νηφαλιότητά του και να μην δημιουργείται αναταραχή με απερίσκεπτες δηλώσεις και κριτικές μελών του» αναφέρει η FAZ και προσθέτει ότι «ηγετικά στελέχη τους SPD τείνουν εντωμεταξύ προς την άποψη ότι πρέπει να γίνει ανεκτή μια κυβέρνηση μειοψηφίας της κ. Μέρκελ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να κερδηθεί χρόνος. Ορισμένα μάλιστα συμβουλεύουν τον κ. Σουλτς να αφήσει ανοικτή την πόρτα και στο ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού».

«Το SPD δεν πρέπει να αρνηθεί καμιά συζήτηση για κυβέρνηση συνασπισμού»είπε η Ούλα Σμιτ, πρώην υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Die Welt».