Βαθμολογία

«Δεν πρόλαβα να πάω στη Μάνδρα γιατί έλειπα στο εξωτερικό»

Για την τραγωδία στη Μάνδρα μίλησε ο Χρήστος Σπίρτζης, υποστηρίζοντας πως τον να επιρρίπτουν ευθύνες σε περιφέρεια και δήμο είναι δείγμα λαϊκισμού. «Όποιος πάει να επιρρίψει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη ή τη δήμαρχο τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα κοροϊδεύει και λαϊκίζει» δήλωσε, μιλώντας στον Ant1, την Πέμπτη (23/11).

Ο υπουργός τόνισε πως το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. «Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ανέφερε πως με βάση τον νόμο του Καλλικράτη αρμόδιοι φορείς για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι οι δήμοι και η Περιφέρεια, όχι το υπουργείο.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα ύψους 302 εκατ ευρώ αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά μόνο 3,5 εκατομμύρια.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν πήγε στη δυτική Αττική μετά τη θεομηνία, απάντησε πως έλειπε στο εξωτερικό και τόνισε πως πήγαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή.