Βαθμολογία

Βανδάλισαν αυτοκίνητο καθηγητή πανεπιστημίου στην Ξάνθη

Το αυτοκινήτου του αναπληρωτή καθηγητή Γεωργίου Παύλου της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου βανδάλισαν άγνωστοι στην Ξάνθη. Ο καθηγητής υποστηρίζει πως η πράξη είναι αποτέλεσμα καταγγελιών που είχε κάνει περί βίαιων πράξεων σε χώρους του πανεπιστημίου.

Άγνωστοι έγραψαν με κόκκινο σπρέι τη λέξη «ANTIFA» και ζωγράφισαν σφυροδρέπανο. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί και τρύπησαν όλα τα λάστιχα του οχήματος. Φωτογραφίες του αυτοκινήτου δημοσιεύει η «Καθημερινή».

«Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής, επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ίμια», λέει ο καθηγητής και συνεχίζει: «Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν αν μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους».

Ο καθηγητής φέρεται να έχει τεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο. Έχει κατηγορηθεί πως κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι ομάδες φοιτητών τρομοκρατούσαν εντός πανεπιστημίου, κάτι που ο ίδιος αρνείται, αλλά για τον τρόπο που διδάσκει το μάθημά του και την αυστηρή βαθμολόγηση, που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Για το ζήτημα έχει διαταχθεί ΕΔΕ με τον καθηγητή να ισχυρίζεται πως πρόκειται για απόπειρα στοχοποίησής του από συγκεκριμένες ομάδες φοιτητών.