Βαθμολογία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

«Ναι» στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα είπαν τα κόμματα μετά από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα (20/11). Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, και Ποτάμι, ενώ καταψήφισε η Χρυσή Αυγή επί της αρχής, ενώ στο άρθρο 2 ψήφισε «παρών».

Ευρύτατη συναίνεση εξασφάλισε και η τροπολογία για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές. Την τροπολογία στήριξαν με την ψήφο τους όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για την τραγωδία στη δυτική Αττική με τους 20 νεκρούς. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν όπως ήταν φυσικό και οι ευθύνες για την ανείπωτη τραγωδία στη Δυτική Αττική με τους 20 νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για τη στήριξη των πληγέντων, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα μέτρα που έχουν παρθεί αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλες τις περιοχές που τα χρειάζονται.

«Είναι άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο και στην καταστροφή να προσπαθούν ορισμένοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία. Και το λέω αυτό, γιατί ακόμα μια φορά όσοι πήραν το λόγο κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έδειξαν καμία φειδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας. «αφού διαλύσατε την οικονομία, έρχεστε να πανηγυρίσετε γιατί ξεπεράσατε τους στόχους που είχατε θέσει για το πλεόνασμα και θα γυρίσετε κάτι στους πολίτες. Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε, όταν είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχετε συμφωνήσει». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο καθώς «οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια».