Βαθμολογία

Γραμμένος: «Να βγει η Εθνική εκτός λεκανοπεδίου»

Οριστικά μακριά από την Αθήνα και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», θα συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Εθνική ομάδα, ενόψει των αναμετρήσεων του Nations League και των προκριματικών του Euro 2020.

Κάτι που δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να βγει εκτός Αττικής για να μπορούν να την δουν από κοντά και άλλοι. Ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι θα εξεταστούν τα γήπεδα της Θεσσαλονίκης και όσα ακόμα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

«Η εθνική ομάδα θα πρέπει να βγει έξω από τα τείχη του λεκανοπεδίου. Είναι κάτι που θέλει η φίλαθλη κοινή γνώμη. Τόσα χρόνια κάποιοι δεν είχαν δικαίωμα να δουν την εθνική ομάδα της χώρας μας. Θα πάμε εκτός Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές.

Μπορεί να είναι ένα από τα δύο γήπεδα ή το Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν ξέρω ποιο γήπεδο μπορεί να πληροί τα κριτήρια. Θα παίξουμε και στο λεκανοπέδιο και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφές. Θα δοκιμάσουμε και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα κριθούμε γι' αυτό. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος των γηπέδων. Δεν είναι μόνο να θέλουμε εμείς.

Δεν θα πάμε σε δέκα γήπεδα, θα γίνει επιλογή. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Παγκρήτιο, τα τρία μεγάλα γήπεδα της Θεσσαλονίκης θα ελεγχθούν. Η εκτίμηση θα γίνει από τους ειδικούς, από τα στελέχη της Ομοσπονδίας. Τώρα έχουμε γενική εικόνα, είναι και θέματα διεθνών κανονισμών όχι μόνο δικής μας κρίσης. Πρέπει να είμαστε συμβατοί, στην προκειμένη περίπτωση, με τα κριτήρια της UEFA».