Βαθμολογία

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ήταν απών στις φυσικές καταστροφές»

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα αντιμετώπισης των πλημμυρών στη δυτική Αττική έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 5ο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν γίνεται σοβαρή πολιτική «με το να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, μόλις για 10 λεπτά στην περιοχή, χωρίς καν να συζητά με τους κατοίκους, χωρίς καν να μπαίνει στην πόλη της Μάνδρας για να δει το μέγεθος της ζημιάς». Επίσης είπε πως «η κυβέρνηση αυτή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν απόντες από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, αλλά και από τις υπόλοιπες καταστροφές που χτύπησαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες».

«Ο πρωθυπουργός ήταν απών από τις πυρκαγιές. Επιθεώρησε μόνο -με πολύ μεγάλη καθυστέρηση- από αέρος. Ήταν τελείως απών από την μεγάλη οικολογική καταστροφή η οποία έπληξε τον Σαρωνικό -πριν από λίγες εβδομάδες- και η οποία προκάλεσε πολύ μεγάλη οικονομική, αλλά και οικολογική ζημιά στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε. Παράλληλα, μίλησε για τις πρωτοβουλίες του κόμματός του για την τραγωδία στη δυτική Αττική.

«Συστήσαμε μια επιτροπή από ειδικούς οι οποίοι πολύ γρήγορα θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα πορίσματα για το τι πήγε στραβά και το τι μπορεί να διορθωθεί στον συνολικότερο σχεδιασμό για τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής», είπε.

Πρόσθεσε, δε, πως συνομίλησε με τον πρόεδρο τουΕΛΚ, τον κ. Στυλιανίδη και την κυρία Κρετσού, τους δύο συναρμόδιους Επιτρόπους, «για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να υποστηρίξουμε το αίτημα της χώρας για πρόσβαση σε πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές».

«Είναι μια δύσκολη, περίπλοκη και γραφειοκρατική υπόθεση η οποία όμως πρέπει να τυγχάνει της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων και βεβαίως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δύναμη σήμερα στην ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας μίλησε για την κινητοποίηση μέσω του οργανωτικού μηχανισμού, οι εθελοντές, οι Τοπικές Οργανώσεις, «ώστε να συνεισφέρουμε και εμείς -στο μέτρο του δυνατού- στην υποστήριξη των ανθρώπων που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το βιός τους με συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης».