Βαθμολογία

Τα βλέμματα σε Λάρισα, Λεωφόρο, Τούμπα

Επανέναρξη στο πρωτάθλημα της Super League, μετά την διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, το τριήμερο 18, 19 και 20 Νοεμβρίου με την διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική η οποία βρίσκει την ΑΕΛ να αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Απόλλωνα Σμύρνης, αγώνας που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (18/11) στις 17:15. Μια ΑΕΛ που βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι καθώς παραμένει αήττητη για ένα μήνα, με δυο νίκες και μια ισοπαλία και φιλοδοξεί απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα να συνεχίσει το νικηφόρο σερί. Από την άλλη η Ελαφρά Ταξιαρχία, μπορεί να μην ξεκινήσε καλά το πρωτάθλημα, ωστόσο και εκείνη βρίσκεται σε ανοδική περίοδο και θα ψάξει και στη Λάρισα το θετικό αποτέλεσμα. Αναμέτρηση που σίγουρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το απόγευμα της Κυριακής (19/11) στις 19:30 διεξάγεται στη Λεωφόρο το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ένα παιχνίδι που πάντα έχει το δικό του ενδιαφέρον για τους φιλάθλους των δυο ομάδων. Από τη μία ο πολύ δυνατός στα ντέρμπι Παναθηναϊκός που φιλοδοξεί για δεύτερη σερί νίκη στην έδρα του, μετά το 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ που μετράει 2/2 στα δικά της παιχνίδια σε μια σεζόν που η Ένωση στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Γιόχανσον και τον τιμωρημένο Αραούχο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το παιχνίδι που θα ρίξει αυλαία την Δευτέρα (20/11) στις 19:30 στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα ανάμεσα στον φιλόδοξο για τον τίτλο ΠΑΟΚ και τον πρωτοπόρο και αήττητο Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ με όπλο την έδρα του θέλει τη νίκη που θα του δώσει την δυνατότητα να βρεθεί στην πρώτη θέση, είτε μόνος του, αν χάσει η ΑΕΚ στη Λεωφόρο, είτε ισόβαθμος της Ένωσης αν αυτή φέρει ισοπαλία με το "τριφύλλι". Από την άλλη ο εκπληκτικός Ατρόμητος, αήττητος στο 1/3 του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να αποσπάσει και στην Τούμπα ένα θετικό αποτέλεσμα, μια έδρα που έχει καν ουκ ολίγες φορές ζημιά.

Ο Ολυμπιακός δίνει δεύτερο σερί παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης", μετά από αυτό κόντρα στον Πλατανιά, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό το Σάββατο στις 19:30. Οι "ερυθρόλευκοι" του Τάκη Λεμονή δεν θέλουν επ ουδενί να σκέφτονται το ενδεχόμενο απώλειας με τους Βοιωτούς και θα αγωνιστούν με αποκλειστικό στόχο την νίκη προκειμένου να εκμεταλλευτούν και τα αποτελέσματα των αγώνων σε Λεωφόρο, Τούμπα για να μειώσουν και άλλο την απόσταση από την κορυφή. Από την άλλη ο Λεβαδειακός που δείχνει καλή εικόνα φέτος θα επιχειρήσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια έδρα που παραδοσιακά χάνει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Κυριακής στα Ιωάννινα ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό, στην αναμέτρηση των ομάδων της Δυτικής Ελλάδος, που θα ξεκινήσει στις 17:15. Ένα παιχνίδι το οποίο ο "Άγιαξ" της Ηπείρου θέλει τη νίκη προκειμένου να μειώσει την διαφορά από την πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ ο Παναιτωλικός με εννιά βαθμούς αυτή τη στιγμή νιώθει καυτή την θηλιά του υποβιβασμού και θέλει οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ήπειρο στην μάχη της παραμονής στη Super League.

Ματς-τελικός είναι για τον Πλατανιά το εντός έδρας παιχνίδι του με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, ίδια ώρα με το ματς των Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του Χοσέ Ρόκα στον πάγκο των Κρητικών. Ο Πλατανιάς με μόλις έξι βαθμούς ξέρει ότι το παιχνίδι με τους Αρκάδες πρέπει να είναι νικηφόρο καθώς με οποιδήποτε αποτέλεσμα θα βρεθεί σε ακόμα πιο δυσχερή θέση, ενώ από την άλλη η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στο Παναθηναϊκό, γνωρίζει ότι θετικό αποτέλεσμα στα Χανιά θα είναι πολύ κρίσιμο στη μάχη της παραμονής.

Παιχνίδι ομάδων με υψηλούς στόχους και αυτό που θα ανοίξει την αυλαία της Κυριακής στις 15:00 ανάμεσα στη Ξάνθη και τον Πανιώνιο στα Πηγάδια. Δυο ομάδες πολύ καλές και δυνατές οι οποίες επιδιώκουν την είσοδο τους στην πεντάδα, σε μια αναμέτρηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η Ξάνθη επιδιώκει την δεύτερη σερί νίκη της μετά το παιχνίδι στο Αγρίνιο, ενώ οι "κυανέρυθροι" δίνουν δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι μετά από αυτό στο Περιστέρι.

Τέλος στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής το Σάββατο στις 15:00 η Λαμία φιλοξενεί τη Κέρκυρα σε αναμέτρηση ομάδων που έχουν στόχο την παραμονή. Οι Φθιώτες αυτή τη στιγμή είναι στο +2 από την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη και σίγουρα με μια νίκη, στην αήττητη έδρα τους, φτάνουν τους δεκαπέντε και διατηρούν την διαφορά από την διακεκαυμένη ζώνη, ενώ οι Φαίακες, μετά το 1-1 με την ΑΕΛ, επιδιώκουν το θετικό αποτέλεσμα στην Στερεά Ελλάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 11ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

15:00 Λαμία - Κέρκυρα

17:15 ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης

19:30 Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

Κυριακή 19 Νοεμβρίου

15:00 Ξάνθη - Πανιώνιος

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός

17:15 Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης

19:30 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

19:30 ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ατρόμητος 20

2. ΑΕΚ 20

3. ΠΑΟΚ 18

4. Ολυμπιακός 17

5. Πανιώνιος 15

6. Λεβαδειακός 15

7. Παναθηναϊκός 13*

8. Ξάνθη 13

9. ΠΑΣ Γιάννινα 13

10. Λαμία 12

11. Κέρκυρα 10

12. Απόλλων Σμύρνης 10

13. ΑΕΛ 10

14. Παναιτωλικός 9

15. Αστέρας Τρίπολης 9

16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς