Βαθμολογία

Κούγιας: «Είναι βέβαιο ότι θα περάσει»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95.5, μεταξύ άλλων για την αλλαγή στην αδειοδότηση της Super League, για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:

Για την αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης: 
«Αύριο έχουμε ένα έκτακτο συμβούλιο στην Super League και επειδή με μεγάλη ευκολία και την συμμετοχή δυστυχώς θεσμικών παραγόντων, είτε λαμβάνονται αποφάσεις της μεν, είτε καταργούνται της δε, ανάλογα με τον ποιόν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε, καταργούμαι ακόμα και νόμους. Ο Ηρακλής πέρσι υποβιβάστηκε με την μη αδειοδότηση, ενώ κέρδισε την παραμονή στην βαθμολογία. Αυτό που γίνεται είναι φανερό ότι γίνεται για τον Παναθηναϊκό. Εάν επρόκειτο να γινόταν για κάποια άλλη ομάδα, δεν θα περνούσε ποτέ».

Για την ανακοίνωση της ΕΠΟ και το άρθρο 52: 
«Είναι η μισή αλήθεια. Πράγματι στο παρελθόν δεν προβλέπεται προβιβασμός λόγω της μη αδειοδοτήσεως ομάδας. Στην FIFA προβλέπεται διακανονισμός, δηλαδή αυτό που προσπαθούν να περάσουν εδώ τώρα. Ξαφνικά αποφασίσαμε όποιος δεν παίρνει αδειοδότηση να υποβιβάζεται. Έρχεται τώρα η ΕΠΟ με τους ιθύνοντες της Super League να εισηγηθούν αύριο αυτό το θέμα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα περάσει».

Για το τι αλλάζει στον κανονισμό της ΕΠΟ: 
«Αλλάζει η διαδικασία της αδειοδοτήσεως. Αν και με αυτήν την διευκόλυνση δεν αδειοδοτηθείς, τότε θα πέφτεις. Ενώ πέρσι ζητούσαν εξόφληση, τώρα υπάρχει η δυνατότητα του διακανονισμού και η εγγύηση της αποπληρωμής. Στο παρελθόν έτσι ήταν, αλλά ερμηνεύτηκε διαφορετικά η εξόφληση».

Για τα τηλεοπτικά: 
«Η NOVA τους είπε ότι θέλει να κάνει πρόταση 30 εκατομμύρια, αλλά αν φύγει ο Παναθηναϊκός θα κάνει 20».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: 
«Δυστυχώς ενώ είχαμε την μεγαλύτερη επιτυχία με την κατάκτηση του Euro, αντί να την αξιοποιήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου, την αξιοποιήσαμε για να τα οικονομήσουν κάποιοι, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα με τις υπογραφές τους να δεσμεύουν».