Βαθμολογία

Ναζλίδης: «Η ΑΕΛ είναι τεράστιο ποδοσφαιρικό και κοινωνικό μέγεθος»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την ΑΕΛ ο επιθετικός των «βυσσινί» Θωμάς Ναζλίδης σε συνέντευξη του από φιλάθλους της ομάδας για λογαριασμό της Super League.

Ο 30χρονος φορ αναφερόμενος στην ΑΕΛ την χαρακτήρισε «ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό αλλά και κοινωνικό μέγεθος», δήλωσε ότι στόχος της ομάδας είναι να είναι μεταξύ πέμπτης και δέκατης θέσης, τόνισε ότι η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο, ενώ ανέφερε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα τους στους «βυσσινί».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πως περνάει την ζωή του στη Λάρισα, στην ψυχολογία της ομάδας που άλλαξε με την έλευση του Ηλία Φυντάνη, δήλωσε αισιόδοξος σε ερώτηση για το αν μπορεί να βρεθεί και πάλι η ΑΕΛ στην Ευρώπη, ενώ σχολίασε και το φετινό πρωτάθλημα. Τέλος έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΛ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θωμά Ναζλίδη:

Ερώτηση από τον Γιώργο Καραχάλιο

Ποιος είναι ο στόχος σας σαν ομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο;

«Αυτός που έχουμε δηλώσει ακόμη και διά χειλέων του προέδρου. Η κατάκτηση μιας θέσης από την 5η έως την 10η. Μακάρι να έρθει κάτι καλύτερο».

Ερώτηση από τον Παναγιώτη Κεμπερίδη

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και που πιστεύεις ότι θα κριθεί;

«Είναι προφανές ότι η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, ενώ ποικίλουν και οι διεκδικητές του τίτλου. Πιστεύω ότι το νήμα θα κόψει πρώτη η ομάδα εκείνη που θα επιδείξει μεγαλύτερη διάρκεια και θα διατηρήσει στο ακέραιο τη σοβαρότητά της».

Ερώτηση από τον Γιώργο Τσίντζο

Οι φιλοδοξίες των φιλάθλων για τη μεγάλη ΑΕΛ, είναι τεράστιες. Νομίζεις ότι μπορεί η τωρινή ομάδα να ανταποκριθεί;

«Θεωρώ ότι με γνώμονα το αδιαμφισβήτητο ειδικό βάρος της ΑΕΛ, θα πρέπει να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία της ομάδας που θα ξαναγράψει ιστορία. Αυτό δεν γίνεται ούτε διά μαγείας, ούτε βέβαια από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτούνται βήματα αργά και σταθερά. Να μπαίνει κάθε χρόνο ένα τουλάχιστον λιθαράκι. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε όλοι στην ομάδα και εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Ερώτηση από τον Γιώργο Γκάτα

Δεδομένου ότι το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι του 2019 και θα κοντεύεις στα 32, πόσο πιθανό φαντάζει για σένα να κλείσεις την καριέρα σου στην ΑΕΛ; Θα έμενες στην ομάδα ακόμα και σε διαφορετική κατηγορία;

«Η ΑΕΛ είναι ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό αλλά και κοινωνικό μέγεθος. Παράλληλα η ζωή στη Λάρισα είναι όμορφη και ενδιαφέρουσα. Ασφαλώς και θα ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου εδώ, αν και στο ποδόσφαιρο πολλές φορές οι εξελίξεις σε προλαβαίνουν. Εύχομαι να αποδειχτώ πιο γρήγορος απ' αυτές. Όσο για το διαφορετική κατηγορία που είπατε, ούτε να το σκέφτομαι. Η ΑΕΛ ανήκει στη Super League και δεν νοείται κορυφαία κατηγορία χωρίς τη Λάρισα».

Ερώτηση από τον Ευάγγελο Μπέσο

Περιέγραψέ μας την καθημερινότητά σου τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεσαι στην ΑΕΛ. Τον χρόνο που αφιερώνεις στην προσωπική σου ζωή, στις προπονήσεις, στους αγώνες, τη σχέση με τον κόσμο και την πίεση για πρωταθλητισμό...

«Πάνω απ' όλα υπάρχει η προπόνηση και όλη αυτή η προετοιμασία που γίνεται πριν από κάθε παιχνίδι. Τον ελεύθερο χρόνο μου τον μοιράζομαι με την κοπέλα μου και με κάποιους καλούς φίλους. Οι σχέσεις με τον κόσμο είναι πολύ καλές. Μου συμπεριφέρονται υπέροχα και οφείλω σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τώρα για την πίεση του πρωταθλητισμού που λέτε, δεν υπάρχει, με τη μορφή των βαθμολογικών πιθανοτήτων, ακόμη. Ωστόσο όταν φοράς τη φανέλα της ΑΕΛ, νιώθεις ακριβώς την ίδια πίεση. Και φυσικά οφείλεις να ανταποκρίνεσαι».

Ερώτηση από τον Χαράλαμπο Χρίστη

Θεωρείς εφικτό μέσα στην επόμενη διετία να δούμε ευρωπαϊκό αγώνα στο AEL fc Arena;

«Μακάρι να γίνει. Φυσικά και είναι εφικτό. Αν φέτος τερματίσουμε κοντά στις 5 πρώτες θέσεις και του χρόνου κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, είμαστε κοντά σε μία τέτοια πιθανότητα. Η 5άδα αυτό ακριβώς σημαίνει. Ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Ερώτηση από τον Νίκο Κουτσουνάκη

Τι πιστεύεις ότι άλλαξε με την παρουσία του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο της ΑΕΛ; Βλέπουμε ότι η ομάδα δεν φοβάται πλέον και βγάζει αντίδραση.

«Aυτό που άλλαξε ο Ηλίας Φυντάνης ήταν η ψυχολογία μας. Παράλληλα μας πέρασε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, με κορμό, με πλάνο, με βάσεις σταθερές, που προσαρμόζεται ωστόσο στις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν υπάρχουν αστεία».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΛ;

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο μας, είναι να έρθει στο γήπεδο όσος περισσότερος γίνεται και με θετική διάθεση. Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να τον αποζημιώσουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι, θα είμαστε πιο δυνατοί».

Μετά από κλήρωση, ο φίλαθλος κ. Ευάγγελος Μπέσος κέρδισε ένα αναμνηστικό της ομάδας υπογεγραμμένο από τον Θωμά Ναζλίδη, προσφορά της ΠΑΕ ΑΕΛ.