Βαθμολογία

Ακυρώνεται το ντιμπέιτ της Κεντροαριστεράς

Το εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Τετάρτη (15/11), λόγω των φονικών πλημμυρών στη δυτική Αττική, έφεραν έκτακτες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο «μονομάχων» για την ηγεσία, Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη, δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή (17/11). Ωστόσο, οι εκλογές της 19ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακυρώνει όλες τις εμφανίσεις της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νίκου Αλιβιζάτου: Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθώς και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα εκφράζουν την βαθύτατη οδύνη τους μπροστά στο θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική. Συμμετέχοντας στο πένθος των οικογενειών τους, η Επιτροπή αποφάσισε:

Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους. Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί.

Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.