Βαθμολογία

Πασκουάλ: «Δεν έψαξα ποτέ αντικαταστάτη του Ντένμον»

Εντυπωσιακός ήταν το βράδυ της Τρίτης (14/11) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε τη Χίμκι. Οι «πράσινοι» είχαν 63% στα τρίποντα και τον Ντένμον σε εκπληκτική μέρα και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, όπως δείχνει και το τελικό 93-65.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Τσάβι Πασκουάλ είπε πως αυτή ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του «τριφυλλιού» και ξεκαθάρισε αμέσως μετά πως ουδέποτε αμφέβαλε για τον Ντένμον, ο οποίος έχει δεχτεί σφοδρή κριτική. Αναλυτικά:

«Νομίζω πως απόψε κάναμε την καλύτερη φετινή μας εμφάνιση. Ξεκινήσαμε με εξαιρετική άμυνα, ενώ στην επίθεση σκοράραμε άμεσα. Ελέγξαμε τον αγώνα από την αρχή έως το τέλος. Ευχαριστώ τον κόσμο, μας έδωσε πολλή βοήθεια και όταν είμαστε μαζί, είμαστε πάντα δυνατοί».

Για τον Ντένμον: «Δεν έψαξα ποτέ παίκτη για να αντικαταστήσει τον Ντένμον, ως ομάδα κοιτάζουμε τι υπάρχει στην αγορά, όμως δεν αναζητήσαμε αθλητή. Το κακό είναι ότι παίζουμε ξανά σε 48 ώρες, πρέπει να βγάλουμε ένα νέο πλάνο, να προετοιμαστούμε για μια ομάδα που μετά τις δυο νίκες της έχει άλλη δυναμική».

Για τα ματς με Μπασκόνια και ΑΕΚ: «Οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι κρατούν εικόνες από κάθε αγώνα, χωρίς να τις συσχετίζουν μεταξύ τους. Απέναντι στην ΑΕΚ υπήρξαν πολλά στοιχεία που μας στέρησαν τη νίκη, ενώ δεν είχαμε και χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι σε πνευματικό επίπεδο. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός, μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο απλά απ' όσο φαίνονται. Όταν μία ομάδα παίζει καλύτερα από την άλλη, κερδίζει. Η άλλη χάνει. Πάντα όμως τα πράγματα που γίνονται πριν από έναν αγώνα καθορίζουν αυτά που θα ακολουθήσουν. Ήταν οδυνηρή η ήττα μας στη Βιτόρια, καθώς είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν συνήλθαμε σωματικά και πνευματικά, παίξαμε άσχημα και χάσαμε από την ΑΕΚ».