Βαθμολογία

Ανακοίνωση της Επιτροπής του ΕΑΚΛ

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΛ με ανακοίνωσή της απαντά στην Επιτροπή Αγώνα κάνοντας λόγο για κατευθυνόμενη πολιτική επίθεση: «Η κατευθυνόμενη πολιτική επίθεση από την επιτροπή αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να πείσει για το δίκαιο του αγώνα της, είναι γεμάτη με ανακρίβειες και ανυπόστατες υποθέσεις.

Οι προσπάθειες της Ε.Δ του ΕΑΚ Λάρισας, σε συνεργασία με την ΓΓΑ, βελτίωσαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που για αρκετά χρόνια λόγω κρίσης βρέθηκαν στο χειρότερο σημείο τους.

Νομίζουμε ότι αυτό αναγνωρίζεται από το σύνολο των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι γεγονός ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις όχι μόνο της Λάρισας αλλά όσες ανήκουν στην ΓΓΑ τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση με τις πολιτικές άλλων κυβερνήσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα απολύσεις ελλιπή χρηματοδότηση και που έφεραν την εγκατάλειψη και τελικά το κλείσιμο αρκετών από αυτές.

Ο έλεγχος των εγκαταστάσεων, το ποιος τις χρησιμοποιεί, το πότε, και πώς, είναι σημαντικό και για τα σωματεία και τους αθλούμενους τους, καθώς επίσης και για τους μεμονωμένους χρήστες αλλά και τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους για άθληση . Αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με την ΓΓΑ για την επικαιροποίηση των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το να ζητά η Ε.Δ τα διοικητικά συμβούλια, τους προπονητές με άδεια άσκησης επαγγέλματος, την ειδική αθλητική αναγνώριση του σωματείου, και τους αθλούμενους, υλοποιεί την απόφαση της ΓΓΑ.

Η έλλειψη προσωπικού είναι σημαντική, όμως με φιλότιμες προσπάθειες ξεπερνάμε προβλήματα που παρουσιάζονται. Στην κατεύθυνση αυτή με ενημέρωση των συλλόγων πάρθηκε η απόφαση να τοποθετηθεί πιλοτικά το τουρνικέ ανάμεσα στο κλειστό και στο γήπεδο του Αλκαζάρ. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην πορεία θα αντιμετωπιστούν. Όσο για τις πλάτες που κάνει η Ε.Δ στις ΠΑΕ και ΚΑΕ αφήνουμε στον κάθε πολίτη να το κρίνει. Για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται να συμπληρωθούν από όλους τους συλλόγους αλλά και τους μεμονωμένους προπονητές τα δικαιολογητικά για τα οποία έχουν ενημερωθεί καθώς επίσης και το συμφωνητικό για την χρήση του αθλητικού χώρου. Η προσπάθεια για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του ΕΑΚ θα συνεχιστεί σε συνεργασία με την ΓΓΑ αλλά και το σύνολο των συλλόγων και των χρηστών των εγκαταστάσεων».