Βαθμολογία

Ο Άδωνις ζητά ειδικό δικαστήριο για τον Κάμμενο

Η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία συνεχίζει να απασχολεί τη Ν.Δ. με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά ειδικό δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο. Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ την Τρίτη (14/11), ανέφερε πως μπορεί να φέρει ενώπιον ειδικού δικαστηρίου τον υπουργό Άμυνας.

«Εχθές στη Βουλή ο κύριος Λοβέρδος προσκόμισε ένα έγγραφο το οποίο προσωπικά πιστεύω πως αφήνει καμία αμφιβολία για το τι έχει συμβεί. Οι αξιωματικοί που διέταξε ο ΥΕΘΑ και να υπογράψουν τη συμφωνία με τον κ. Παπαδόπουλο τι έκαναν; Μία έγγραφη αναφορά αναλυτική για το τι έχει συμβεί ώστε να είναι καλυμμένος στο μέλλον τέσσερις αξιωματικοί προειδοποίησαν εγγράφως τον Υπουργό για τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο. Το Μαξίμου δεν μιλάει γιατί εάν μιλήσει θα πέσει η κυβέρνηση. Εγώ δεν είμαι βέβαιος πως ο Πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του θέματος. Ο ελληνικός λαός έχει χάσει 66 εκατ. Ευρώ επειδή ο κ. Καμμένος επέμενε να δώσει τη δουλειά στον κ. Παπαδόπουλο και έτσι η δουλειά απλά χάλασε. Ο κ. Καμμένος με τις πράξεις και τις αποφάσεις του έχει βλάψει το ελληνικό δημόσιο και είναι κάτι το οποίο 'ναι' πρέπει να πάει σε ειδικό δικαστήριο», δήλωσε σχετικά.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «οι κρατήσεις ήταν στα επίπεδα του 1 και 2%. Με την κυβέρνηση Τσίπρα καταργήθηκε το 5 ευρώ στα νοσοκομεία και κέντρα υγεία από τα οποία είχαμε εισπράξεις 19 εκατ. ευρώ το έτος. Αντί για αυτό αύξησαν τις κρατήσεις σε 2 και 6%. Το δικαστήριο έβγαλε μία απόφαση που αναφέρει πως έκαναν λάθος καθώς οι κρατήσεις έγιναν σε συντάξεις προ περικοπών. Εχθές λοιπόν ο κ. Τσίπρας κατ’ εφαρμογή της δικαστικής απόφασης δίνει πίσω τα συγκεκριμένα χρήματα ως όφειλε. Η υπερφορολόγηση έχει φέρει χρήματα στην κυβέρνηση και όχι η υπεραπόδοση που ισχυρίζεται η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το το εάν έρχονται εκλογές τόνισε: «Πιστεύω ακράδαντα πως το 2018 θα είναι μία εκλογική χρονιά. Το μόνο ερώτημα είναι εάν θα είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο οι εκλογές».