Βαθμολογία

Το νέο τιμ της Εθνικής Ανδρών μπάσκετ

Συμπληρώθηκε το προπονητικό τιμ της Εθνικής εν όψει των προκριματικών του Μουντομπάσκετ, που αρχίζουν στο τέλος του μήνα. Τον Θανάση Σκουρτόπουλο και τον Κώστα Μίσσα θα πλαισιώσουν οι Γιάννης Ελευθεριάδης, Θανάσης Μολυβδάς και Γιάννης Καλαμπόκης.

Ο Γιάννης Ελευθεριάδης εργάζεται αυτή τη στιγμή ως βοηθός στον Προμηθέα Πατρών, ενώ έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο επιτελείο των εθνικών ομάδων. Ο Θανάσης Μολυβδάς έχει δουλέψει σε Πανελλήνιο, Άρη, Ζαλγκίρις και ήταν συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στην Εθνική, ενώ πρόσφατα συμφώνησε με την Αλ Ριγιάντι του Λιβάνου. Ο Γιάννης Καλαμπόκης μετρά μία αξιόλογη καριέρα με highlight το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Ο κ. Σκουρτόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερη, όπως εξάλλου όλη αυτή που ξεκινάμε με τον θεσμό των προκριματικών και έπρεπε να βρούμε κάποιους συνεργάτες που να είναι διαθέσιμοι, αλλά να έχουν και παραστάσεις. Καταλήξαμε σε ένα επιτελείο αποτελούμενο από τον Γιάννη Ελευθεριάδη, τον Θανάση Μολυβδά και τον Γιάννη Καλαμπόκη. Ο Γιάννης Ελευθεριάδης είναι μέλος των επιτελείων των Εθνικών ομάδων εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Θανάσης Μολυβδάς έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο επιτελείο της Εθνικής Ανδρών. Ο Γιάννης Καλαμπόκης, τέλος, συμμετείχε ως παίκτης στο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική το 2009, έχει κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής και πέραν των τεχνικών ζητημάτων θα λειτουργήσει και ως σύνδεσμος μεταξύ προπονητών και παικτών. Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες μας επαφές, καταλήξαμε σε συμφωνία για τους ρόλους που θα υπάρξουν και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τη δουλειά».