Βαθμολογία

Εκατόμβη νεκρών από τον σεισμό

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,3 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράκ και του Ιράν την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, αυξήθηκε σε 164 νεκρούς και πάνω από 1.600 τραυματίες στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστοποίησαν πριν απο λίγο οι αρχές.

Νωρίτερα μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ένα στέλεχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων δήλωσε ότι πολλά θύματα έχουν αναφερθεί στη Σαρπούλ ι Ζαχάμπ, περίπου 15 χλμ. από τα σύνορα με το Ιράκ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων και σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Χαλάμπτζα, σε μια ορεινή περιοχή της ιρακινής επαρχίας Σουλεϊμανίγια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Συνέβη στις 20.18 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο Ιράν, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι νεκροί, αλλά και στην Τουρκία. Στο σύνολο της επαρχίας, οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους στους δρόμους, ενώ έχουν καταγραφεί και υλικές ζημιές, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Βαγδάτη, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.