Βαθμολογία

Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα

Η Ελλάδα τα έδωσε όλα, όμως έμεινε στο 0-0 με την Κροατία και αποκλείστηκε από το Μουντιάλ. Το παιχνίδι πήγε από την αρχή στη δύναμη, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, νεύρα και ένταση. Η Ελλάδα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν είχε τις κατάλληλες επιθετικές εμπνεύσεις και τους αυτοματισμούς για να φανεί ιδιαίτερα απειλητική. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής μας στο πρώτο μέρος ήρθε στο 18’, όταν το σουτ του Παπασταθόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ είχε ο Μπακασέτας στο 13’, ενώ στο 41’ ο Σούμπασιτς πρόλαβε στον Ρέτσο, πριν αυτός γίνει απειλητικός στη μικρή περιοχή της Κροατίας.

Οι Κροάτες μάς έδωσαν χώρο θέλοντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Απείλησαν δυο φορές με τον πιο δραστήριο παίκτη τους, τον Πέρισιτς. Στο 28’ ο άσος της Ίντερ «χόρεψε» τον Τοροσίδη, αλλά σούταρε άουτ εντός περιοχής, ενώ στο 43’ στάθηκε άτυχος, αφού η «βολίδα» που έπιασε από μακρινή απόσταση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Στο δεύτερο μέρος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με την ίδια νοοτροπία και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να πιέσει, αφού γνώριζε ότι είχε μόλις 45 λεπτά για να κυνηγήσει το «θαύμα» της ανατροπής. Μάλιστα, σε αρκετά διαστήματα κατάφερε να κλείσει τους Κροάτες στα καρέ του, όμως και πάλι ήταν εμφανές ότι κάτι έλειπε στον δημιουργικό τομέα.

Ο Μήτρογλου απασχόλησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα και είχε μια καλή ευκαιρία στο  58’ με προσωρινή ενέργεια και δεξί σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Στο 66’ ο Γιαννιώτας γύρισε παράλληλα από τα δεξιά και ο Λόβρεν παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Σούμπασιτς. Στο 79’ ο Ταχτσίδης δεν κατάφερε να βρει εστία από πλεονεκτική θέση και στη συνέχεια της φάσης ακυρώθηκε σωστά γκολ του Πέλκα για οφσάιντ. Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα ανήκε ξανά στον Ταχτσίδη, ο οποίος σούταρε πάνω στον Σούμπασιτς από διαγώνια θέση στο 86’.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μπακασέτας (59' Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (59' Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78' Πέλκας).

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (91' Μίτροβιτς), Πέρισιτς (86' Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (78' Κράμαριτς).