Βαθμολογία

Γιαννάκης: «Αξίζουμε περισσότερο σεβασμό»

Ο Άρης έφτασε κοντά στην ανατροπή ωστόσο στο φινάλε λύγισε απέναντι στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας το Σάββατο (11/11) την ήττα (63-57) στην Πυλαία. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης στάθηκε στη διαιτησία του αγώνα ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά λάθη των «κιτρίνων». Παράλληλα, σχολίασε και τις εκρήξεις του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του Άρη:

«Ο κόσμος είδε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, εμείς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε στο παιχνίδι. Ελέγξαμε τον αγώνα και δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ, να μας πιέσει ιδιαίτερα πέρα από το τρίτο δεκάλεπτο. Αξίζει τον κόπο η ομάδα μας, παρά τα προβλήματα που έχει, να έχει λίγο περισσότερο σεβασμό. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που μας σφυρίζουν με διαφορετικά κριτήρια. Βάζαμε τα χέρια στη μπάλα και δινόταν φάουλ και τον ΠΑΟΚ όχι. Ο ΠΑΟΚ κάνει τη δική του προσπάθεια, κάνει μεγάλο αγώνα. Εμείς συνεχίζουμε και μας βοηθούν τέτοιου τύπου ματς, γιατί οι παίκτες μας παίρνουν πράγματα που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Μακάρι η προσπάθεια των δύο ομάδων να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο».

Για τον Κιθ Μπένσον που αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά: 

«Ο καθένας βλέπει διαφορετικά το παιχνίδι... ήταν θέμα τακτικής, ο Κιθ μας βοήθησε σε κάποια διαστήματα, σε κάποια άλλα μας βοήθησαν άλλα παιδιά».

Για τα διαφορετικά κριτήρια που ανέφερε παραπάνω:

«Δε λέω πως ήταν κακή η διαιτησία, αλλά υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση όταν κάναμε εμείς άμυνα ή αντίστοιχα βρισκόταν ο ΠΑΟΚ στην άμυνα, δεχθήκαμε 24 πόντους από τέτοια λάθη».

Για το αν αντιμετώπισε τα λάθη του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο: 

«Δεν υπάρχει περίπτωση μια ομάδα να μην κάνει λάθη, αλλά όταν κάνεις λάθος και τρως καλάθι, είναι τελείως διαφορετικό από το να κάνεις λάθος και να αστοχήσεις».

Για το να θεωρεί ότι αδικούν οι παίκτες την προσπάθειά τους αμυντικά, με το να μην μπορούν να βρουν σταθερότητα επιθετικά και απάντησε:

«Βγάλαμε εύκολα σουτ, δεν τα βάλαμε… Ομάδες με τεράστια ποσά στην Ευρωλίγκα και βάζουν 49-50 πόντους. Προσπαθείς με ενέργεια, με πάθος, με λάθος επιλογές… Ομάδες με μεγάλη αθλητική, τεχνική και πνευματική ποιότητα δεν τα καταφέρνουν. Εμείς κάνουμε προπόνηση για να τα βάλουμε, προσθέτουμε ώρες με σουτ. Το σημαντικό είναι ότι κάθε παιχνίδι εκτός έδρας η ομάδα είναι καλύτερη, παρά τις ελλείψεις… Η ομάδα έχει μια σταθερή βελτίωση. Παίξαμε λίγο καλύτερα… Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια».

Για τις εκρήξεις που έχει ο ίδιος κατά τη διάρκεια των αγώνων:

«Δεν είμαι εκνευρισμένος, είναι μάθημα. Δεν κάνω κριτική, αγαπώ τα λάθη τους. Θέλω να τους κάνω να είναι υπομονετικοί και έξυπνοι»