Βαθμολογία

Βαριά καμπάνα στο Ναρθάκι!

Με παρόντα και τα τρία μέλη της, τους δύο δικηγόρους κ.κ. Μάριο Σπυράτο, Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη και τον Δημήτρη Τηλιό, συνεδρίασε στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή και με βάση τα όσα προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και τα όσα αναγράφηκαν στις παρατηρήσεις των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων, των συναντήσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου, καθώς και των αγώνων της β΄ κατηγορίας που διεξήχθηκαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, των πρωταθλημάτων της Ένωσης, επέβαλλαν τις παρακάτω αναφερόμενες ποινές σε ομάδες και ποδοσφαιριστές:

Ποινές σε ομάδες

  • Στην ομάδα Ανθούπολη επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπη), γιατί εκπρόσωπός της κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Τοξότη Λάρισας της 17-4-2012, εξύβρισε τους διαιτητές. Στον συγκεκριμένο παράγοντα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  • Στην ομάδα Α.Ο. Καστρίου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί στη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα Νέου Περιβολίου, της 21-4-2012, οπαδός της εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και με το κονταράκι του κόρνερ κινήθηκε απειλητικά προς τον διαιτητή και τον βοηθό, αλλά με παρέμβαση των παραγόντων της ομάδας απομακρύνθηκε. Ταυτόχρονα πετάχτηκε από οπαδό της γηπεδούχου ομάδας πέτρα προς τον βοηθό διαιτητή, χωρίς να τον πετύχει. Προκλήθηκε 2λεπτη διακοπή αγώνα.
  • Στην ομάδα Α.Ο. Ναρθακίου επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης του δικαιώματός της να αγωνίζεται στην έδρα της όταν είναι γηπεδούχος για 3 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα  Α.Ο. Ναρθακίου – Α.Ε. Βούναινων της 22-4-2012, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις παρατηρήσεις του Φ.Α. από τον διαιτητή, αλλά και δημοσιεύματα και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας προκάλεσαν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα, εκτεταμένα επεισόδια (άρθρα 15 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα).

-        Στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Α.Ο. Ναρθακίου ΒΑΡΕΛΑ ΗΛ., με αριθ. δελτίου ΕΠΟ 477113, που αγωνίστηκε στον συγκεκριμένο αγώνα με αριθ. φανέλας 8, επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, για 1 χρόνο, για συμπεριφορά του που κρίθηκε σαν σοβαρή δυσφήμιση του αθλήματος (άρθρο 26 του Πειθαρχικού Κώδικα).

-        Για τον ίδιο λόγο, επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 2 χρόνια, στον εν ενεργεία διαιτητή της ΕΠΣ Ν. Λάρισας, ΚΩΝ. ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΑ.

Ποινές σε εκπροσώπους ομάδων

  • Στους εκπροσώπους των ομάδων: Αστραπή Ν. Πολιτείας (παράγοντας και προπονητής) και Α.Ο. Συκέας (παράγοντας) επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική, γιατί αποβλήθηκαν από τους διαιτητές των αγώνων των ομάδων τους, για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία.

Κατακύρωση μη διεξαχθέντων αγώνων

  • Ο αγώνας Θύελλα Ελάτειας – Ατρόμητος Δασοχωρίου, που δεν έγινε λόγω μη καθόδου στο γήπεδο της φιλοξενούμενης ομάδας, κατακυρώθηκε με +3 βαθμούς και 3-0 τέρματα υπέρ της γηπεδούχου, ενώ από την ομάδα του Δασοχωρίου αφαιρούνται 2 βαθμοί από τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος και άλλοι 2 από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος που θα αγωνίζεται την ποδοσφαιρική περίοδο 2012 – 2013. Επίσης της επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 160 ευρώ.
  • Ο αγώνας Ηρακλής Πλατανουλίων – Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου, που δεν έγινε αφού η φιλοξενούμενη ομάδα παρουσιάστηκε στο γήπεδο με 7 παίκτες, κατακυρώθηκε με +3 βαθμούς και 3-0 τέρματα υπέρ της γηπεδούχου, ενώ από την ομάδα του Ελευθεροχωρίου αφαιρούνται 2 βαθμοί από τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος και άλλοι 2 από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος που θα αγωνίζεται την ποδοσφαιρική περίοδο 2012 – 2013.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Ρ., Δόξα Αργυροπουλίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΣΕΪΖΗΣ – ΜΠΑΝΑΚΑΣ Ι., Δαμασιακού, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΒΑΤΕ Β., Όλυμπος Λάρισας, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΒΙΛΑΝΑΚΗΣ Μ., Όλυμπος Λάρισας, συμπλοκή με φιλάθλους, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΜΠΑΤΖΙΑΝΟΥΛΗΣ ΑΛ., Δήμητρα Αγιάς, συμπλοκή με φιλάθλους, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ Ι., Αστραπή Ν. Πολιτείας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΣΦΕΤΣΟΣ Κ. Αστραπή Ν. Πολιτείας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΕΛΑ Σ., Πελασγιώτιδα, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΙΟΥΡΗΣ Γ., Δόξα Υπέρειας, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΠΑΪΤΕΡΗΣ Π., Αστήρ Μελισσοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

HYSAR., Δήμος Αρμενίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛ., Ίκαρος Νεάπολης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΑΝΗΣ Χ., Ανθούπολη, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΜΠΑΝΤΗΣ Γ., Αστέρας Τυρνάβου, λάκτισμα αντιπάλου, βιαιοπραγία κατά διαιτητή, 12 αγωνιστικές και 120 ευρώ

ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ Ρ., Τοξότης Λάρισας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΒΛΙΩΡΑΣ Δ., Ακαδημία Τυρνάβου, εξύβριση αντιπάλου, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΛΑΛΛΑΣ Μ., ΑΕ Βουναίνων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ Κ., ΑΕ Βουναίνων, εξύβριση φιλάθλων, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΛΕΛΕΝΤΖΗΣ Ε., ΑΟ Ναρθακίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡ., ΑΟ Ναρθακίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ Θ., ΑΟ Ελευθεραί, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ., Γεράνεια, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΟΓΙΑΣ Β., Φλόγα Ευαγγελισμού, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ Ι., Χείμαρρος Μαρμαρίνης, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών που εκδίδει και δίνει στη δημοσιότητα κάθε βδομάδα η Γραμματεία της Ένωσης, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.