Βαθμολογία

Η Εθνική έχασε 4-1 στην Κροατία και ζητεί θαύμα!

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς για την Εθνική, η οποία μπήκε παθητικά στην αναμέτρηση και βρέθηκε να χάνει 2-0 μόλις στο 19’, με τους Κροάτες να κυριαρχούν στο γήπεδο. Το πρώτο γκολ ήταν «δώρο» του Καρνέζη, που έχασε την μπάλα και εν συνεχεία έκανε πέναλτι, στο οποίο ο Μόντριτς ευστόχησε κάνοντας το 1-0 στο 13’. Ακόμα μια αδράνεια της κάκιστης ελληνικής άμυνας έφερε το 2-0, με τον Κάλινιτς να σκοράρει από τη μικρή περιοχή στο 19’ μετά από παράλληλο γύρισμα του Στρίνιτς.

Οι ελληνικές ελπίδες αναπτερώθηκαν στο 30’, όταν ο Παπασταθόπουλος σκόραρε με κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη και μείωσε σε 2-1. Ωστόσο, οι διεθνείς μας δεν πρόλαβαν να χαρούν το προβάδισμα. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, η άμυνα «κοιμήθηκε» ξανά και ο Πέρισιτς έκανε το 3-1 με κεφαλιά όντας ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι!

Με το  καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο έγινε και το 4-1 με σκόρερ τον Κράμαριτς από τραγικό λάθος του Σταφυλίδη στο 49’. Η Ελλάδα ήταν κάκιστη σε όλα τα επίπεδα απόψε, αλλά ειδικά η αμυντική της λειτουργία ήταν για κλάματα. Ο Καρνέζης «χάρισε» το πρώτο γκολ των Κροατών και ο Σταφυλίδης το τέταρτο, ενώ στο 2-0 και στο 3-1 «κοιμήθηκε» όλη η άμυνα μαζί!

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς παρέταξε την Κροατία με 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Σούμπασιτς, με την ενδεκάδα να αποτελείται από τους Βρσάλικο, Λοβρέν, Βίντα και Στρίνιτς από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ο Ράκιτιτς, ο Μόντριτς και ο Μπρόζοβιτς, στην κορυφή της επίθεσης ο Κάλινιτς (απόντος του τραυματία Μάντζουκιτς), με τον Κράμαριτς στο δεξί «φτερό» και τον Πέρισιτς στο αριστερό.

O Μίκαελ Σκίμπε εφάρμοσε 3-5-1-1 για την Εθνική μας. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρνέζης και την αμυντική τριάδα αποτέλεσαν οι Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Τζαβέλλας, με τον Σταφυλίδη να καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά και τον Μανιάτη την δεξιά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Τζιόλης, Σάμαρης και Ζέκα, στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μήτρογλου και πίσω του κινήθηκε ο Φορτούνης.

Μετά τα δυο γρήγορα γκολ της Κροατίας ο Σκίμπε άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 φέρνοντας τον Τζαβέλλα στη θέση του αριστερού μπακ και τους Σταφυλίδη και Ζέκα στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Στο ημίχρονο μπήκε ο Ρέτσος αντί του αρνητικού Μανιάτη, όμως η αμυντική λειτουργία της Εθνικής δεν βελτιώθηκε. Η αντικατάσταση του Σάμαρη από τον Ταχτσίδη ήταν αναγκαστική, ενώ ούτε ο Μπακασέτας, που μπήκε στο 72’ αντί του Σταφυλίδη, μπόρεσε να φανεί.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (90’ Πάσαλιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (83’ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75’ Ρέμπιτς).

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46’ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62’ Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (72’ Μπακασέτας), Μήτρογλου.