Βαθμολογία

Σκίμπε: «Να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί»

Στο Ζάγκρεμπ βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης (8/11) η Εθνική ομάδα, η οποία την Πέμπτη (9/11) φιλοξενείται από την Κροατία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπελλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μίχαελ Σκίμπε τόνισε πως η «γαλανόλευκη» θα κυνηγήσει το εκτός έδρας γκολ ενώ σημείωσε πως οφείλει να δείξει ότι είναι ανταγωνιστική.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στην τιμωρία του Κώστα Μανωλά από την ΟΥΕΦΑ, επαναλαμβάνοντας πως η ποινή ήταν άδικη. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι με την προετοιμασία της ομάδας μετά και τις πρόσφατες απουσίες και το πόσο θα λείψουν οι συγκεκριμένοι παίκτες: 

«Φυσικά μας λείπουν κάποιοι ποιοτικοί παίκτες και είναι σίγουρα πρόβλημα για μας. Αλλά από την άλλη μεριά έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες και παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο και γι αυτό είμαι σίγουρος ότι όσοι παίξουν θα τους αντικαταστήσουν περίφημα. Επίσης, κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολλούς καλούς παίκτες, πρέπει να παίξουμε με κοντά τις γραμμές, να μην του δώσουμε χώρους, να μην τον αφήσουμε να παίξει γρήγορα και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από την Κροατία: 

«Όλη την ομάδα, κάθε παίκτη του ρόστερ. Υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλες τις γραμμές, πρέπει να προσέξουμε όλους τους αντιπάλους».

Για την κακή παράδοση της Κροατίας κόντρα στην Ελλλάδα: «Δεν ενδιαφέρομαι για την στατιστική».

Για το τι περιμένει από το ματς: «Καλό θα είναι να βάλουμε ένα γκολ, αυτό θέλουμε όποτε παίζουμε εκτός έδρας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και όπως είπε και ο Σωκράτης δεν χρειάζονται πολλά λόγια, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο».

Για την απόφαση της FIFA για την ποινή του Μανωλά: 

«Είμαι δυσαρεστημένος από αυτή την απόφαση, φυσικά και είναι άδικη. Σχεδόν σε κάθε ματς στον κόσμο, όταν νικάς, προσπαθείς να κερδίσεις ορισμένα δευτερόλεπτα, όπως κάναμε και εμείς στην Κύπρο. Οπότε ένας παίκτης πήρε αυτή την κάρτα και δεν έπαιξε στο επόμενο παιχνίδι. Είναι πολύ άδικο που η FIFA πήρε αυτή την απόφαση, δεν είναι σωστό να κοιτάς ένα βίντεο και να αποφασίζεις για το τι συνέβη πριν από αρκετές εβδομάδες μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον».

Για το αν έχει έναν ιδιαίτερο προσωπικό λόγο για να επιστρέψει στο Μουντιάλ, 16 χρόνια μετά: 

«Φυσικά και θα είναι υπέροχο να επιστρέψω σε ένα Μουντιάλ, είναι ότι καλύτερο για έναν παίκτη και έναν προπονητή. Έχουμε υψηλό κίνητρο όλοι μας ενόψει αυτής της προοπτικής».

Για το αν το δυνατό στοιχείο της Κροατίας είναι η επίθεσή της: 

«Νομίζω ότι η κροατική ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες στην επίθεση αλλά δεν είναι κακή και στην άμυνα. Δέχθηκαν μόλις 4 γκολ σε έναν δυνατό όμιλο και αυτό γιατί δουλεύουν σωστά σαν ομάδα. Νομίζω και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα, περιμένουμε δύο καλά παιχνίδια και θα δούμε στο τέλος τι θα έχει συμβεί».

Για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Μανωλά και την κατάσταση του Τοροσίδη:

«Έχουμε καλούς παίκτες στην άμυνα, τον Παπαδόπουλο, τον Ρέτσο, έχουμε λύσεις, το θέμα είναι να δούμε τι θα γίνει και με τον Σωκράτη και ελπίζω να τον έχουμε μαζί μας. Ακόμη και αν δεν παίξει ούτε αυτός όμως, έχουμε παίκτες. Για τον Τοροσίδη θα πρέπει να τον δούμε στην προπόνηση ώστε να δούμε την κατάστασή του».

Για τους παίκτες που θα λείψουν: 

«Είναι κρίμα για όλους όσους δεν θα έχουμε μαζί μας. Κάποιες φορές δεν είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις έναν παίκτη, αλλά είναι πάντα κρίμα όταν ένας παίκτης τραυματίζεται τόσο σοβαρά. Δεν είναι ατυχές μόνο για εμάς σαν Εθνική, αλλά πρώτα για τον ίδιο και για την ομάδα του».

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανέφερε:

Για τον πρόσφατο τραυματισμό του: 

«Είμαι λίγο καλύτερα, πονάω ακόμη αλλά θέλω πάρα πολύ να παίξω και αυτό μετράει παραπάνω. Θα δούμε και στην προπόνηση και θα μπορούμε μετά να μιλήσουμε με τον προπονητή για να πάρουμε μια απόφαση μαζί».

Για την πρώτη του σκέψη μετά την κλήρωση με την Κροατία: 

«Σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο όπως για όλες τις ομάδες που θα μπορούσαμε να κληρωθούμε. Ξέρουμε ότι όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος σε αυτό το σημείο θα ήταν το ίδιο πράγμα. Είναι δύο παιχνίδια, ήρθαμε εδώ να κερδίσουμε και ελπίζω να πάμε εμείς στο Μουντιάλ».

Για την Κροατία και τους παίκτες της: 

«Όλοι είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα γενικότερα, αλλά και με αδυναμίες, όπως τις έχουμε και εμείς. Θα είναι δύο πολύ δύσκολα ματς, η πιο τυχερή ομάδα και αυτή που θα είναι σε καλύτερη μέρα πιστεύω ότι θα κατορθώσει να πάρει την πρόκριση».

Για το μυστικό της Ελλάδας, το πως καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική χωρίς παίκτες-σταρ: 

«Σίγουρα δεν έχουμε τους κορυφαίους σταρ, αλλά είμαστε μια ομάδα που βγάζει το 100%, παίζουμε πάντα σαν να μην υπάρχει αύριο και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να έχουμε κορυφαίους σταρ αν έχουμε αυτή την ομάδα. Δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο, ξέρουμε τι τακτική πρέπει να έχουμε και έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είμαστε εκεί που πρέπει».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει αύριο: 

«Ναι, υπάρχει. Σίγουρα θα δω και την προπόνηση, θέλω να παίξω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Για το αν οι διεθνείς θα παίξουν και για τους συμπαίκτες που θα λείψουν: 

«Σίγουρα είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος το ότι δεν θα έχουμε μαζί μας παιδιά που έπαιξαν σε όλη την πορεία των προκριματικών. Σίγουρα θα παίξουμε και για αυτούς. Για το θέμα του Μανωλά αναφέρθηκε και ο προπονητής, δεν θέλω να πω κάτι πριν τα ματς, μετά τα ματς θα μιλήσουμε και για αυτό».