Βαθμολογία

Σοκ: Δασκάλα έβαλε 9χρονους μαθητές να χαστουκίζουν συμμαθητή τους

Σοκ προκαλεί περιστατικό που διαδραματίστηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου με δασκάλα να βάζει 9χρονους μαθητές να χαστουκίζουν συμμαθητή τους. Ο 9χρονος κατά τη διάρκεια του μαθήματος μουσικής προσποιήθηκε πως οδηγεί ένα αυτοκίνητο. Αυτό έκανε έξαλλη τη δασκάλα η οποία το θεώρησε απαράδεκτο. Γι΄αυτό αποφάσισε να τον τιμωρήσει με ένα απαράδεκτο τρόπο.

Ζήτησε από τους μαθητές της να σταματήσουν το μάθημα και να χτυπήσουν τον συμμαθητή τους, σύμφωνα με το protothema.gr. «Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες για να σταματήσει» φέρεται να τους είπε.

Κάποια «κοκάλωσαν» και έμειναν στις θέσεις τους, τα περισσότερα, ωστόσο, υπάκουσαν την δασκάλα και ξεκίνησαν να χτυπούν τον συμμαθητή τους. Ο 9χρονος κατάφερε να βγει από την πόρτα, ωστόσο, κάποια παιδιά τον πρόλαβαν και τον στρίμωξαν σε μια γωνία και συνέχισαν.

«Μπράβο παιδάκια τώρα καθίστε κάτω» φέρεται να είπε η δασκάλα στους μαθητές που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. «Μαμά σώθηκα όταν χτύπησε το κουδούνι» είπε ο άτυχος 9χρονος μαθητής στην μητέρα του, η οποία έπιασε τον διευθυντή, ζητώντας ευθύνες.

Ο διευθυντής φέρεται να την προέτρεψε να μιλήσει με την δασκάλα και να λύσουν το ζήτημα.  Πληροφορίες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζουν πως η δασκάλα είπε στον διευθυντή πως το περιστατικό συνέβη «πάνω στον θυμό της» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα φριχτά είχαν συμβεί μέσα στην τάξη της.

Οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση κατά της δασκάλας καθώς και έγγραφη αναφορά στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Ότι ενέργεια έπρεπε να κάνω την έχω κάνει» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου στο protothema.gr, συμπληρώνοντας πως «οι γονείς του μαθητή που αντιμετώπισαν το πρόβλημα έκαναν ότι έπρεπε να κάνουν με την σειρά τους και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης».