Βαθμολογία

Μαυρίας: «Μια νίκη της Ελλάδας αλλάζει πολλά»

Οι μέρες πλησιάζουν και τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κροατία ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης είναι λογικό να γίνεται τα μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ του Μουντιάλ 2018.

Από την κροατική ιστοσελίδα sportske.jutarnji.hr ζητήθηκε η άποψη του Χάρη Μαυρία για τα ματς που έρχονται και ο μεοσεπιθετικός της Ριέκα τόνισε ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της ελληνικής αμυντικής φιλοσοφίας. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Για εμένα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Φυσικά και η Κροατία είναι μια καλή ομάδα ειδικά στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, ενώ η Ελλάδα είναι αρκετά καλή αμυντικά και συνήθως παίζει πολύ καλά αμυντικά. Αυτή η άμυνα έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια ότι μπορεί να σταματήσει μεγάλους επιθετικούς.

Η Ιταλία και η Κροατία ήταν δύο ομάδες που θα θέλαμε να αποφύγουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει και κάτι. Έχουμε δει στο παρελθόν ότι η Ελλάδα τα πηγαίνει αρκετά καλά ειδικά απέναντι στις πολύ καλές ομάδες. Και στον όμιλο μην ξεχνάμε ότι παίξαμε με το Βέλγιο και τη Βοσνία. Σε τέτοια παιχνίδια είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη για το ποιος μπορεί να νικήσει. Μια νίκη της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ μπορεί να αλλάξει πολλά».

Για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη: «Να είστε σίγουροι ότι η Κροατία θα περάσει δύσκολα στο Καραϊσκάκη. Δεν θα είναι η ίδια εικόνα με αυτή που αντικρίσατε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ριέκα. Εκεί δεν ήταν το γήπεδο γεμάτο. Πρέπει να καταλάβετε πως αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό για όλη την Ελλάδα. Οι παίκτες της Κροατίας έχουν συνηθίσει να παίζουν σε μεγάλα παιχνίδια και άρα ίσως σε αυτό να έχει ένα πλεονέκτημα».

Για την παρουσία της Ελλάδας στα προκριματικά: «Σε αυτά τα προκριματικά η Ελλάδα με τον Σκίμπε είχε καλή ισορροπία, και το σημαντικότερο από όλα ήταν το γεγονός ότι κανείς δεν έβαζε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Πριν έρθει ο Σκίμπε τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλά. Αλλά κατάφερε να το αλλάξει. Δεν γνωρίζω πώς έχει η κατάσταση στην Κροατία και πως θα είναι η ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Ίσως να μην είναι τόσο καυτή».

Για την αμυντική τακτική της Ελλάδας: «Τα πάντα εξαρτώνται από την οπτική γωνία που βλέπεις κάτι. Θα έλεγα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όπως λέμε στην Ελλάδα αλλά σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να παίζεις τα πιο δυνατά χαρτιά σου εάν θέλει να πετύχεις. Η Κροατία είναι καλή στην επίθεση και η Ελλάδα στην άμυνα. Εάν ένα τέτοιο ποδόσφαιρο σου αποφέρει και τα αποτελέσματα, δεν βλέπω που είναι το κακό. Έτσι και η Ρεάλ του Μουρίνιο δεν έπαιξε με την Μπαρτσελόνα; Γιατί να μην παίξει και η Ελλάδα έτσι με την Κροατία. Στο τέλος σημασία έχει το ποιος θα πάει στη Ρωσία και όχι το ποιος θα παίξει ποδόσφαιρο».