Βαθμολογία

Πάει για νέα μεγάλη διάκριση η Στεφανίδη

Τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της ζει η Κατερίνα Στεφανίδη, με την Ελληνίδα επικοντίστρια να έχει ήδη αναδειχθεί κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017 και να διεκδικεί πια και την αντίστοιχη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ της δημοσκόπησης της ΙΑΑΦ μαζί με την Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία και τη Βελγίδα Ναφισάτου Τιαμ, με αμφότερες να είναι κάτοχοι του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου στα 10.000μ. και το έπταθλο αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, τη διάκριση του κορυφαίου αθλητή του κόσμου διεκδικούν ο Βρετανός Μο Φαρά, που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ. και το ασημένιο στα 5.000μ., ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ φαν Νίκερκ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ. με 43.03, και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ, ο οποίος έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο ύψος με 2,43μ. και ήταν ο νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Στεφανίδη θα μάθει αν θα αναδειχθεί κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στο ετήσιο γκαλά της ΙΑΑΦ, που θα γίνει στο Μονακό στις 24 Νοεμβρίου.