Βαθμολογία

Λουτσέσκου: «Φερθήκαμε ηλίθια»

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων κόντρα στην ΑΕΚ και μοιραία γνώρισε την ήττα με 1-0 το βράδυ της Κυριακής (5/11). Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλυσε τα αίτια της κακής εικόνας του «Δικεφάλου του Βορρά», κάνοντας λόγο για έλλειψη αυτοπεποίθησης μακριά από την Τούμπα.

Παράλληλα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τόσο τον Ζαμπράνο όσο και τον Μπίσεσβαρ για τις αποβολές τους. Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο κόουτς των Κυπελλούχων Ελλάδος στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Χάσαμε αυτό το παιχνίδι για δύο λόγους. Αρχικά, φερθήκαμε ηλίθια, ενώ η ΑΕΚ πιο έξυπνα. Δεύτερον, μακριά από την έδρα μας, την Θεσσαλονίκη έχουμε έλλειψη αυτοπεποίθησης, η οποία θα μας δώσει αυτά που θέλουμε στο παιχνίδι. Χθες στο αεροδρόμιο μιλούσα με έναν παίκτη που μου έλεγε ότι βαρέθηκε να έρχεται στην Αθήνα και να χάνει. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ καιρό τώρα και η μόνη φορά που ένιωσε ότι ήρθε στην Αθήνα κι άξιζε κάτι, ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ξεκινήσαμε με λάθος προσέγγιση το παιχνίδι, δεν είχαμε τη σωστή επιθετικότητα να αντιμετωπίσουμε σωστά τις καταστάσεις και η στιγμή της κόκκινης της ΑΕΚ μας προκάλεσε σύγχυση. Αρχίσαμε να κάνουμε μεγάλες μπάλες, όπου ο αντίπαλος ήταν πίσω και κατάφερε να ελέγξει αυτές τις καταστάσεις. Με αυτοπεποίθηση και σωστή ερμηνεία των πραγμάτων, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη κυκλοφορία, να κουράσουμε τον αντίπαλο μας. Γιατί το παιχνίδι είχε 70 λεπτά ακόμη και δεν έπρεπε να νομίζουμε ότι θα κερδίσουμε έτσι. Από εκεί και πέρα, σε τέτοια παιχνίδια που είχαμε την κατοχή ήμασταν και άτυχοι. Έχοντας αρκετό χρόνο μπροστά μας, κάναμε ένα ακόμη λάθος, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Το δεύτερο λάθος μας ήταν η δεύτερη κίτρινη του Ζαμπράνο. Και από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ήταν και δικό μου λάθος γιατί έπρεπε να βγάλω τον Ζαμπράνο εκτός. Και ήθελα να το κάνω αυτό, είχα στείλει τον συνεργάτη μου να μιλήσει με τον Κρέσπο, αλλά περίμενα να το κάνω στο ημίχρονο. Το πρόβλημα ήταν στο γκολ και ο Τζάλμα ετοιμαζόταν να μπει από λεπτό σε λεπτό.  Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν πολύ κακό, με πολλές διακοπές, χωρίς ρυθμό. Κάτι που περίμενα και ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ. Είχαμε κι εμείς κάποιες ευκαιρίες για να πάρουμε την ισοπαλία, με τον Βιεϊρίνια, με τον Ομάρ και ένα σουτ του Μπίσεσβαρ στο δεύτερο μέρος. Το παιχνίδι το πήρε η ΑΕΚ, επειδή όπως είπα ήταν πιο έξυπνη από εμάς. Αξιολόγησαν τέλεια την κάθε κατάσταση στο παιχνίδι. Ήταν ένα άσχημο παιχνίδι, το οποίο το κέρδισε η πιο έξυπνη ομάδα».

Για την προβληματική παρουσία του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Είναι προφανής η διαφορά των εντός έδρας αγώνων, από τους εκτός. Είναι φανερή η έλλειψη πίστης στον εαυτό μας κι αυτοπεποίθησης. Υπάρχει τεχνική και ποιότητα, αυτό που μας λείπει είναι η επιθετικότητα, η πνευματική επιθετικότητα, οι αντιδράσεις. Και για αυτό το λόγο είναι προφανές ότι είμαστε διαφορετικοί εντός κι εκτός έδρας. Δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, αλλά παίζαμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν παίζαμε μόνοι μας. Σε τέτοια παιχνίδια, κόντρα σε τέτοιες ομάδες μία ηλίθια ενέργεια δίνει το προβάδισμα αμέσως στην αντίπαλη ομάδα. Θυμάμαι ένα σουτ της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο όπως κι ένα σουτ του Ολυμπιακού στο προηγούμενο ματς, πέρα από το γκολ. Για εμάς υπήρξαν 4 ευκαιρίες τόσο σήμερα, όσο και στο προηγούμενο και δεν σκοράραμε. Αυτό είναι το πρόβλημα με μισή ευκαιρία δεχόμαστε ένα γκολ. Έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια».

Για το αν θεωρεί ότι τίθεται θέμα πειθαρχίας με αφορμή τις κάρτες: «Δεν είναι θέμα πειθαρχίας. Είναι πολύ σοβαροί όλοι και στην προπόνηση και στον τρόπο προετοιμασίας κάθε αγώνα. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση και η γνώμη μου, δεν ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε εκτός έδρας. Το πόσο πρέπει να έχουμε υπομονή και πως πρέπει να ελέγξουμε τις καταστάσεις. Υπάρχει μία τρέλα της στιγμής, δεν υπάρχει υπομονή κι αν δεν σκοράρουμε στην στιγμή, χάνουμε το καθαρό μυαλό. Ο Μπίσεσβαρ μιλούσε με έναν αντίπαλο και μετά ήρθε ένας άλλος και τον έσπρωξε. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι τόσο σοβαρό. Όσο για τον Ζαμπράνο, είναι ένας παίκτης με πάθος, που θέλει να κερδίζει. Ήταν δικό του λάθος, αλλά πρώτα δικό μου λάθος που δεν τον έβγαλα νωρίς. Περίμενα να περάσει λίγος χρόνο μήπως αλλάξουμε το ματς και δεν ήθελα να χαραμίσουμε γρήγορα τη μία αλλαγή».

Για τον Βιεϊρίνια και την επιλογή του να τον βάλει στην άμυνα: «Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να βγει ένας, διάλεξα αυτή την προσέγγιση γιατί περίμενα να βγει περισσότερες φορές. Έγινε ένα ικανοποιητικό ματς από εκείνη την πλευρά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχε δύσκολο έργο από εκεί γενικότερα».

Για το αν έχει δεύτερο πλάνο όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ εκτός έδρας: «Δεν είναι θέμα πλάνου, είναι θέμα αντίδρασης, κίνησης του πως θα αντιμετωπίσουμε την κάθε κατάσταση. Θα μιλούσαμε για αυτό αν δεν είχαμε ευκαιρίες. Είχαμε όμως και σήμερα ευκαιρίες, τις οποίες δεν εκμεταλλευτήκαμε, οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα πλάνου».

Για την εικόνα του Πρίγιοβιτς μακριά από την Τούμπα: «Σαν γενική άποψη, αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Πρίγιοβιτς, γιατί όλη η ομάδα έχει μία τελείως διαφορετική συμπεριφορά μακριά από την Τούμπα. Υπήρξε μία έλλειψη αντίδρασης σήμερα, έχουμε ένα πλάνο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτό άλλαξε ειδικά μετά την κόκκινη της ΑΕΚ. Παίζοντας χωρίς υπομονή, προσπαθούσαμε να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή, όταν ο αντίπαλος ήταν οργανωμένος. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι αυτές οι ψυχολογικές απόψεις, έτσι είναι. Αν δεν έχουμε τη σωστή αυτοπεποίθησή συμβαίνουν πράγματα όπως σήμερα».