Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Κερδίσαμε με την καρδιά...»

Από το 7ο λεπτό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, λόγω της ανόητης αποβολής του Σέρχιο Αραούχο. Παρόλα αυτά, η Ένωση κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πάτησε ξανά κορυφή.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μάνολο Χιμένεθ παραδέχθηκε ότι η νίκη ήρθε χάρη στο πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του και όχι στην αγωνιστική τους απόδοση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Ένωσης:

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έκανε δύο μεγάλα παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες και αν είναι περήφανος για αυτό: «Είμαι περήφανος πολύ γιατί όλα ήταν εναντίον μας για αυτό το παιχνίδι. Η μεγάλη προσπάθεια της Πέμπτης έφερε αυτό που συνέβη με τον Τσόσιτς. Ένας αντίπαλος ξεκούραστος, η ΑΕΚ κουρασμένη και στην αρχή μια αποβολή. Μπορέσαμε να προηγηθούμε, να κρατήσουμε στο σκορ και όταν παίζεις με 10 το γήπεδο γίνεται τεράστιο. Σήμερα κερδίσαμε με την καρδιά και όχι παίζοντας ποδόσφαιρο».

Για το πόσες μέρες άδεια θα δώσει στους παίκτες να ξεκουραστούν: «Ήταν να τους δώσω δύο, σήμερα κλέψανε μία. Θα τους δώσω τρεις. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο για να το απολαύσουν με την οικογένεια περισσότερο. Για να έχουν όμως αυτές τις μέρες ξεκούρασης θα πρέπει να τρέξουν αρκετά».

Για τη συμπεριφορά του στο τέλος του ματς και αν αδικούν την εικόνα του: «Δεν είμαι περήφανος να με βγάζουν από τον πάγκο. Είχατε ποτέ 250 σφιγμούς το λεπτό; Δεν είναι δικαιολογία αλλά δεν είμαι περήφανος».

Για το αν παίξουν ρόλο οι δύο τελευταίες νίκες στο πρωτάθλημα: «Αυτό που ακούω από το πρώτο ματς είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα Αυτό μπορείς να το κάνεις και στα τρία τελευταία παιχνίδια. Δεν πρέπει να μας καταβάλλει η πίεση και πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν είμαστε φαινόμενα που κερδίσαμε, ούτε κακοί όταν χάνουμε Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα».

Για το αν υπήρξε και χτύπημα του Ζαμπράνο στον Αραούχο: «Και ακόμα ένα χτύπημα από άλλον παίκτη που πάντα τελειώνει τα παιχνίδια. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής μπορεί να το δει, μπορεί και όχι. Έκανα τις διαμαρτυρίες μου και δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό. Ήξερα τις δυνάμεις της ομάδας μου και το να μείνεις με 10 παίκτες από το 7’ είναι σχεδόν αυτοκτονία. Αυτό που συνέβη είναι ότι προσπάθησα να πω στο διαιτητή ότι δεν είδε τη φάση και αυτός είναι ο λόγος που αποβλήθηκα. Δεν έχω βρίσει ποτέ διαιτητή στη ζωή μου».