Βαθμολογία

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι των Δικεφάλων. Η Ένωση επικράτησε του ΠΑΟΚ σκοράροντας σε σημείο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο και στο τέλος πανηγύρισε την επιστροφή της στην κορυφή.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ, καθώς μία ένταση στο 7' την οδήγησε να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω της απευθείας αποβολής του Αραούχο, ο οποίος αντέδρασε αψυχολόγητα σε τράβηγμα του Ζαμπράνο. Εξαιτίας της συγκεκριμένης διακοπής, αλλά και των πολλών φάουλ στο χώρο του κέντρου, το ματς άργησε να αποκτήσει ρυθμό και το θέαμα πήγε περίπατο.

Η πρώτη φάση πάντως ανήκε στον ΠΑΟΚ που αν και έπαιζε με παίκτη περισσότερο δεν ανέλαβε κυριαρχία. Στο 15' ο Βιεϊρίνια σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Ανέστης απομάκρυνε θεαματικά. Η Ένωση ανέβηκε στη συνέχεια και πίεσε ψηλά. Η προσπάθειά της καρποφόρησε στο 25' όταν ο Σιμόες πήρε την επαναφορά ύστερα από σουτ, την έσπασε στον Λιβάγια, ο οποίος με προβολή έκανε το 1-0 και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση έχασε άλλη μία τρομερή ευκαιρία στο 30' με το γυριστό, μονοκόμματο σουτ του Λόπες, το οποίο απέκρουσε ο Ρέι και πέντε λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, με τη δίκαιη αποβολή του Ζαμπράνο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος δημιουργικά και έδειξε αδυναμία να πάρει την κυριαρχία, παρότι για 20 λεπτά είχε πλεονέκτημα. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν συνεργασίες, κανείς παίκτης τους δεν ανέλαβε ηγετικό ρόλο, τους έλειψαν και τα τρεξίματα. Τι κατάφεραν να κάνουν επιθετικά οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος; Μία κάθετη στον Πρίγιοβιτς, την οποία υποψιάστηκε έγκαιρα ο Ανέστης, ο οποίος καθάρισε τη φάση και μία κεφαλιά του Βαρέλα ύστερα από κόρνερ.

Δάφνες ποιότητας δεν διεκδίκησε ούτε το δεύτερο μέρος, στο οποίο κυριάρχησαν και πάλι οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά χτυπήματα. Οσες φάσεις έγιναν ήταν από γεμίσματα ή από μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες. Μόνο στο 86' σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ πίεζε αρκετά σημειώθηκε κάτι εξαιρετικό, όταν ο Ελ Καντουρί, σέντραρε αλλά ο Πρίγιοβιτς δεν βρήκε την μπάλα για να κάνει το 1-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μπίσεσβαρ και οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες. Έτσι η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και ανέβηκε στην κορυφή όπου συγκατοικεί με τον Ατρόμητο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (66' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανόπουλος, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς (42' Κρέσπο), Σάχοφ (46' Κάμπος), Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Πρίγιοβιτς

Γκολ: 25' Λιβάγια.