Βαθμολογία

Γκραν γκινιόλ και νίκη για τα Βούναινα, 4-3 τον Τύρναβο (PICS)

Μία νίκη κυρίως ψυχολογίας πήραν τα Βούναινα απέναντι στον Τύρναβο στο τελικό 4-3 να διαμορφώνεται στο τέλος του ματς.

Της Βάσως Γκατζούλη

Τα Βούναινα προερχόταν από τέσσερις ήττες. Το παιχνίδι με το ξεκίνημά του ήταν δυνατό και για τις δύο ομάδες με εφτά γκολ, πολλές φάσεις και όπως αποδείχθηκε «ρώσικη ρουλέτα» για να φτάσουμε στο 91’ για το νικητή.

Στο 13’ πρώτη καλή στιγμή για τον Τύρναβο. Ο Τζιόλας εκτέλεσε το φάουλ, με τις γροθιές έδιωξε ο Κουκουφίκης. Πέντε λεπτά μετά ο Χατζηλιάδης Γ. πέρασε την άμυνα, έκανε τη σέντρα για τον Καζάνι Γ., αυτός όμως άφησε για τον Τσανά και με σουτ έξω από την περιοχή έγινε το 1-0.

Στο 23’ ο Πατσιωτός έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση αφού από κοντά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 36’ μεγάλη μπαλιά από το κέντρο του Τζιόλα, αποδέκτης ήταν ο Μπάκος όπου «τρύπησε» την άμυνα για το 1-1 με πλασέ.

Με πανομοιότυπη φάση ο Τύρναβος στο 40’, μόνο που ο Μπάκος αυτή τη φορά χρησιμοποίησε το κεφάλι του έγινε το 1-2. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ωραία άλλαξαν οι Χριστοδούλου με τον Τσανά, τελικός αποδέκτης ο Μερτζανίδης Φ. που από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, φάση διαρκείας στα καρέ του Τυρνάβου, όταν ο Χριστοδούλου έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε στον Τσανά, κόντραρε όμως στα σώματα αμυντικών, το πρώτο σουτ ο Μερτζανίδης Η., ο Γραβάνης έδιωξε προσωρινά, το ριμπάουντ πήρε ο Μερτζανίδης Φ. με νέο σουτ και τη λύση έδωσε ο Καρέτζος για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 53’ δύο σουτ από τους Τζιόλα και Μπάκο, εξουδετέρωσε με ιδανικό τρόπο ο Κουκουφίκης και στο επόμενο λεπτό ο Μερτζανίδης Φ., έβγαλε τετ α τετ τον Καζάνι που έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ.

Στο 68’ τη σέντρα έβγαλε ο Τζιόλας, ο Μπάκος κέρδισε τους αμυντικούς, έστρωσε για τον Πατσιωτό και αυτός με σουτ εξ’ επαφής έκανε το 2-3. Στο 70’ η κεφαλιά του Φαρμάκα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 87’ το φάουλ εκτέλεσε ο Ξαφάρας, την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Φαρμάκας και ο Τσανάς με πλασέ έφερε ξανά το ματς για το 3-3. Στο 91’ το φάουλ εκτέλεσε ο Καζάνι, η μπάλα έφτασε στον Τσανά, αυτός έστρωσε για τον Φαρμάκα που έκανε το τελικό 4-3 για τα Βούναινα.  

Βούναινα (Θοδωρής Εμμανουήλ): Κουκουφίκης, Χατζηλιάδης Γ., Κατσιώτης (85’ Γιουρούκης), Καρέτζος, Φαρμάκας, Ξαφάρας, Μερτζανίδης Η., Χριστοδούλου Κ., Μερτζανίδης Φ. (70’ Ραπτόπουλος), Τσανάς, Καζάνι Γ.

Τύρναβος 2005 (Νίκος Αλεξούλης): Γραβάνης, Γανός, Γαλάνης, Καρακάνος (75’ Λιάκος), Καλέσης, Τζιόλας, Νάτσης, Βλιώρας, Πατσιωτός, Μπάκος (70’ Γκαντρής), Τσούτσας (60’ Καραλής).

Διαιτητική τριπλέτα: Φακής, Τσατσαρώνης, Δημεράς.