Βαθμολογία

Αγωγή της Ελεονώρας Μελέτη στον ΣΚΑΪ

Αποζημίωση 50.000 ευρώ ζητά από τον ΣΚΑΙ, η Ελεονώρα Μελέτη προχωρώντας σε αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως μεταδίδει το protothema.gr, η αγωγή έφτασε στον σταθμό μέσω του δικηγορικού γραφείου του κ. Νίκου Αγαπηνού. Η παρουσιάστρια ζητά για μισθούς που αγγίζουν τα 17.065,26 ευρώ, ενώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης 30.000 ευρώ. Παράλληλα, μαζί με το δώρο Χριστουγέννων και τα δικαστικά έξοδα, το ποσό φτάνει τα 50.000 ευρώ.

Η παρουσιάστρια φέρεται να είχε προσληφθεί προφορικά την 1η Απριλίου και στη συνέχεια αυτό έγινε και εγγράφως στις 12 Μαΐου του 2017. Σύμφωνα με την αγωγή της είχε συμφωνήσει την παρουσίαση νέας καθημερινής εκπομπής, ενημερωτικής και ψυχαγωγικής, απορρίπτοντας άλλες προτάσεις, αλλά η συνεργασία με το κανάλι διεκόπη απρόσμενα και άνευ λόγου: «Παρά το γεγονός ότι είχαμε συμφωνήσει με τον σταθμό την περαιτέρω συνεργασία, αντιμετώπισα μια αδιάφορη και επιθετική στάση, σε σημείο να μην μπορώ να επικοινωνήσω με τους εκπροσώπους του καναλιού, οι οποίοι με απέφευγαν επιμελώς και εξακολουθητικώς. Αίφνης την 28η Αυγούστου το κανάλι μου ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την περαιτέρω συνεργασία μαζί μου και εντέλει την 31η Αυγούστου μου ανακοίνωσε ότι διακόπτει οριστικά τη μεταξύ μας σύμβαση, ενώ την ίδια ημέρα δήλωσε ψευδώς έναντι των αρμοδίων αρχών την οικειοθελή αποχώρησή μου ενώ ουδέποτε συνέβη αυτό».

«Ως προελέχθη κυοφορώ ήδη από την 7.7.2017 και το γεγονός της εγκυμοσύνης μου καθιστά άκυρη την απόλυσή μου, η οποία μετά ταύτα τυγχάνει πολλαπλώς άκυρη. Η γνώση της κατάστασής μου σαφώς και υπήρχε στο κανάλι. Σκοπίμως και εν αγνοία μου προσέδωσε ψευδώς τον χαρακτηρισμό της οικειοθελούς αποχώρησης, δεν εγένετο καν επίκληση σπουδαίου λόγου όπως απαιτεί ο νόμος», αναφέρει μεταξύ άλλων. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 5 Δεκεμβρίου του 2017 στο Πρωτοδικείο του Πειραιά.