Βαθμολογία

Δεν βλέπει αποχώρηση ομάδας ο Λεουτσάκος

Πεπεισμένος ότι το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής θα κυλήσει ομαλά και χωρίς να προκύψουν αποχωρήσεις ομάδων είναι ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Μιλώντας την Τετάρτη (1/11) στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής ανέφερε σχετικά: «Δεν υπάρχει ένδειξη αποχώρησης προς το παρόν. Όποιο έσοδο έρθει θα μεταβιβαστεί στις ομάδες. Είδατε ότι έγινε ένα φοβερό παιχνίδι στην Πάτρα ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες, σε φοβερή ατμόσφαιρα».

Παράλληλα, ο Λ. Λεουτσάκος ζήτησε να υπάρξει ισονομία από το κρατικό κανάλι σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, λέγοντας συγκεκριμένα: «Τα παιχνίδια ανήκουν στην ΕΡΤ 3, αλλά θα ζητήσουμε να υπάρχει ισονομία και να αντιμετωπίζονται όλες οι ομάδες το ίδιο. Σαφώς και κάποιες ομάδες θα τις δείξει περισσότερο, καθώς είναι πιο εμπορικές». Από εκεί και πέρα, είπε:

Για την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος: «Δεν φταίμε εμείς, δεν ήταν στο χέρι μας. Να μην το αναλύσουμε πάλι. Ήταν οι διαδικασίες με τα μπαράζ, παραιτήθηκε η Επιτροπή, αισίως ξεκινήσαμε. Του χρόνου δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα».

Για το αν έχουν λυθεί τα προβλήματα: «Τα προβλήματα με τα λειτουργικά της διοργανώτριας, το να βρεθούν πόροι και να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα δεν έχουν τελειώσει. Ήδη κάναμε προσπάθεια για το θέμα με τις διαιτησίες, που ζητούσαν να πληρώνονται πριν από τα ματς. Είπαμε ότι θα τα δίνει κάθε δύο μήνες η διοργανώτρια. Προσπαθούμε να βρούμε κι άλλους χορηγούς. Μία ομάδα μόνο δεν έχει πιστοποιητικό (σ.σ. Αχαρναϊκός). Προσπαθούμε να τερματίσουν και οι 18 ομάδες το πρωτάθλημα».

Για το λόγο που επέλεξε να δει τον αγώνα της Παναχαϊκής με τα Τρίκαλα: «Η Παναχαϊκή είναι μία ιστορική ομάδα, που κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια της μετά από τα πολλά προβλήματα των προηγούμενων ετών και δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα που είδα έξω από το γήπεδο τη μεγάλη αφίσα με μεγάλους παίκτες του παρελθόντος, όπως ο Πατρώνης. Διάλεξα μια πόλη που είναι ποδοσφαιρομάνα. Καθόμουν με τους δύο προέδρους και ευχαριστήθηκα το ματς. Έδωσα συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, Θα πηγαίνω κάθε Κυριακή στα γήπεδα».

Για το πώς είδε την Παναχαϊκή: «Με εξέπληξε η Παναχαϊκή με την απόδοσή της. Και ότι δεν είδα να χρησιμοποιεί ξένους παίκτες. Είναι σημαντικό με την κρίση που έχουμε να παίζουν Έλληνες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Από αυτά τα παιδιά πλαισιώνονται οι Εθνικές ομάδες».

Για το ότι πηγαίνει στα γήπεδα: «Έτσι πρέπει να λειτουργεί η διοργανώτρια. Να είναι στο πλευρό των ομάδων, των διοικήσεων και των παικτών. Ο πρόεδρος είναι πρόεδρος όλων των ομάδων. Είμαι υποχρεωμένος να τρέξω για όλες τις ομάδες, ισόνομα και δίκαια».

Για τη διοίκηση της Παναχαϊκής: «Είναι άνθρωποι με πλάνο και στόχο και θέλουν να μην αντιμετωπίσει προβλήματα ξανά η Παναχαϊκή. Είναι σημαντικό αυτό που έχουν κάνει. Θα το πετύχουν γιατί έχουν στόχο και πλάνο».

Για το αν θα αποκτήσει εμπορικότητα το πρωτάθλημα με την ΕΡΤ 3: «Θεωρώ ότι υπάρχουν ιστορικές ομάδες. Στη Δράμα είχε 4.500 φιλάθλους. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το θέαμα της Β' Εθνικής να το ευχαριστιέται ο κόσμος. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα παιδιά και να τα εμπιστευτούμε».

Για το αν πάρουν όλες οι ομάδες τα ίδια χρήματα από τα τηλεοπτικά: «Τα χρήματα που παίρνουμε από εκεί είναι ελάχιστα. Είναι ίσα ίσα για τα λειτουργικά της διοργανώτριας και κάποια λεφτά που δίνουμε σε αποζημιώσεις εργαζομένων. Ό,τι άλλο βρούμε θα πάει στις ομάδες. Είτε ασφαλιστήριο των παικτών είναι ή ό,τι άλλο βρούμε πάει εξ ολοκλήρου στις ομάδες».