Βαθμολογία

Ανακοίνωσαν Σχορτσιανίτη τα Τρίκαλα

Έκανε προπονήσεις εδώ και περίπου 20 μέρες με τα Τρίκαλα και απέμενε μόνο το τυπικό. Τελικά ολοκληρώθηκε και αυτό και το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) ανακοινώθηκε η απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο 32χρονος διεθνής σέντερ είναι στη διάθεση του Κώστα Μέξα και θα μπορεί σταδιακά να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. Χρειάζεται, βέβαια, χρόνος για να βρει τα πατήματά του, αφού ήταν εκτός δράσης από τον Δεκέμβριο του 2016 λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H KAE Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Έλληνα σέντερ Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (1985, 2.06) ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Καβάλας και σε ηλικία μόλις 15 ετών το 2000 βρέθηκε στον Ηρακλή όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2003.

Το 2003 επιλέχθηκε στο Νο 34 του ντραφτ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς αλλά τελικά την σεζόν εκείνη βρέθηκε στην Ιταλία για λογαριασμό της Καντού. Ακολούθησαν Άρης, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός και ξανά Μακάμπι με την οποία κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2014.

Το 2015 αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και μετά από μικρή παραμονή εκεί επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Τον Δεκέμβριο του 2016 αποκτήθηκε από τον Απόλλων Πατρών αλλά ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί με την ομάδα της Αχαΐας.

Ο Σοφοκλής έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος σε 59 παιχνίδια σημειώνοντας 439 πόντους. O Σοφοκλής Σχορτσανίτης βρίσκεται πάνω από 20 μέρες στα Τρίκαλα και συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας. Επέλεξε να φορέσει την φανέλα με το Νο 22».