Βαθμολογία

Στον αέρα ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ

Πρόβλημα προέκυψε με την διεξαγωγή του αγώνα της Γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ. Ο αγώνας που είχε οριστεί από την ΕΠΟ να γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 15:00 στο Στάδιο Αλκαζάρ, τινάχτηκε στον αέρα μετά τον ορισμό από την Football League του αγώνα του Απόλλωνα Λάρισας με την Βέροια.

Η ΑΕΛ γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο πρόβλημα, είχε ζητήσει από την ομάδα του Απόλλωνα να στείλει αίτημα στην Football League για να ορίσει τον αγώνα τους το Σάββατο για να εξυπηρετηθούν και οι δύο ομάδες και σε περίπτωση άρνησης της Λίγκας, να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για να γίνουν προσπάθειες αλλαγής της ημέρας του αγώνα της ΑΕΛ ή της εξεύρεσης εναλλακτικού γηπέδου.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να ορίσει κανονικά τον αγώνα της ΑΕΛ στο Στάδιο Αλκαζάρ στις 15:00. Όμως μετά την κοινοποίηση της Football League στην ΕΠΟ του προγράμματος της 2ης αγωνιστικής, η ΕΠΟ να αναγκάζεται να δώσει προτεραιότητα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και να ζητάει στην συνέχεια από την ΑΕΛ να της υποδείξει άλλο γήπεδο κατάλληλο για την διεξαγωγή αγώνα Εθνικού πρωταθλήματος.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την ΑΕΛ με την συνεργασία της Περιφέρειας αλλά και της ΕΠΣΝΛ λύση δεν βρέθηκε, είτε λόγω ακαταλληλότητας των διαθέσιμων γηπέδων είτε λόγω άρνησης των ομάδων αλλά και των Δήμων που διαθέτουν κατάλληλα γήπεδα, να παραχωρήσουν τα γήπεδα τους για τις ανάγκες του αγώνα.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την χρήση του Αλκαζάρ από την ομάδα του Απόλλωνα είναι να τίθεται επί αμφιβόλου η διεξαγωγή της αναμέτρησης της ΑΕΛ με καταδικαστικές συνέπειες για αυτήν στην περίπτωση μη εξεύρεσης λύσεως.

Πλέον το μπαλάκι πέφτει στην ΕΠΟ η οποία θα εφαρμόσει τις διατάξεις του ΚΑΠ και θα ζητήσει από την ΕΠΣΝΛ την εξεύρεση κατάλληλου γηπέδου εντός των ορίων του Νομού, με το επόμενο βήμα να είναι ο ορισμός σε γήπεδο γειτονικού Νομού, αναγκάζοντας την ΑΕΛ να δώσει έναν εντός έδρας αγώνα σε άλλη πόλη.