Βαθμολογία

Ναζλίδης: «Το παλέψαμε όλοι και στο τέλος δικαιωθήκαμε»

Ο επιθετικός των «βυσσινί», Θωμάς Ναζλίδης, αναφέρθηκε για την αγωνιστική άνοδο της ΑΕΛ, κάνοντας λόγο για μια καινούργια αρχή που στο βάθος μπορεί με τη βοήθεια του κόσμου να δείχνει ακόμα και πεντάδα, μιλώντας στο gazzetta. Αναλυτικά ο Θωμάς Ναζλίδης:

Θωμά η ομάδα κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη και να φτάσει τους 9 βαθμούς. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η επιτυχία και γιατί;
«Πραγματικά όντως αυτό το ματς ήταν όχι απλά σημαντικό, αλλά κομβικό. Ήταν το πρώτο από την αρχή της χρονιάς που έπρεπε τόσο να κερδίσουμε, ειδικά από την στιγμή που η εικόνα της ομάδας είχε φτιάξει. Από το πρώτο λεπτό πιέσαμε, χάσαμε ευκαιρίες, δείξαμε χαρακτήρα και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Αυτό είναι άλλωστε σημαντικό όχι μόνο σε τέτοια ματς, αλλά και συνολικά, το να δείχνεις χαρακτήρα. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε και για την συνέχεια, εκτός φυσικά των βαθμών».

Με δεδομένη την ανάγκη για νίκη, όταν αυτή δεν ερχόταν υπήρξε άγχος πως τελικά δεν θα έρθει η πολυπόθητη νίκη;
«Όχι και δεν το λέω έτσι για να το πω. Εγώ προσωπικά πίστευα πως θα τα καταφέρναμε. Αυτό κάνω σε όλη μου την καριέρα, καθώς αν δεν τελειώσει το παιχνίδι δεν σταματάω να παλεύω και έτσι ακριβώς και έγινε και με τον Λεβαδειακό. Το παλέψαμε όλοι και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Την στιγμή που βλέπεις τον Περόνε να έχει την μπάλα, περίμενες πως θα έρθει το γκολ;
«Στα τελευταία λεπτά δε υπάρχει χρόνος να σκεφτείς. Όταν όμως ο Εμάνουελ πήρε την μπάλα πίστευα πως θα κάνει κάτι καλό και γι' αυτό ήμουν έτοιμος. Ο Περόνε έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ευφυΐα, ξέρει πολύ πάντα και δεν κρύβω πως μου αρέσει να παίζω δίπλα του, γιατί με βοηθάει και εμένα και την ομάδα. Αυτό έκανε και το Σάββατο, έβγαλε την σέντρα και έτσι ήρθε το γκολ της νίκης».

Πριν όμως το γκολ αυτό, αλλά και τη νίκη επί του Πλατανιά που θα μιλήσουμε και πιο μετά, υπήρξε ένα κακό ξεκίνημα. Το διάστημα αυτό υπήρξε άγχος στην ομάδα;
«Να μην λέμε και ψέματα, εννοείται πως υπήρχε. Όταν κάνεις τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια αποτελέσματα είναι λογικό να αγχώνεσαι και να ψάχνεις να βρεις τι φταίει για να το διορθώσεις. Το θετικό είναι πως αντιδράσαμε και φαίνεται στο γήπεδο πως η ομάδα είναι διαφορετική, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά».

Τι έγινε και άλλαξε αυτή η εικόνα;
«Αρχικά τα βάλαμε κάτω, είπαμε πως δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Η έλευση του Ηλία μας δυνάμωσε, η ομάδα απέκτησε κορμό και τα αποτελέσματα ήρθαν».

Ας επιστρέψουμε στο ξεκίνημα, καθώς η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, μιας και ήδη έχετε παίξει με όλες τις μεγάλες ομάδες. Δεν ήταν λογικό να μην έρθουν οι βαθμοί;
«Το πρόγραμμα το γνωρίζαμε από την αρχή πόσο δύσκολο είναι. Αυτό όμως που μας προβλημάτισε δεν ήταν τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά η εικόνα που έδειχνε η ομάδα., Αυτό ήταν το σημαντικό πρόβλημα, πιο σημαντικό από το να χάσεις από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό».

Πόσο εύκολο όμως να μπορείτε στο διάστημα αυτό να αντιδράσετε μετά τις συνεχείς αλλαγές προπονητών;
«Εντάξει μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν είναι ό,τι καλύτερο να αλλάζεις προπονητή. Εμείς από την πλευρά μας συζητούσαμε συνέχεια τι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει η εικόνα μας, αλλά αυτό δεν φαινόταν στο γήπεδο. Εκ του αποτελέσματος η αλλαγές αυτές βοήθησαν, πλέον υπάρχει ηρεμία και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Τι ήταν τελικά αυτό που άλλαξε ο Φυντάνης με τον ερχομό του;
«Αρχικά το σημαντικό με τον κόουτς είναι πως γνώριζε την ομάδα και τους παίκτες ως πρώην τεχνικός διευθυντής. Όσον αφορά τις αλλαγές, έκανε τα βασικά πράγματα που τόσο είχε ανάγκη η ομάδα. Έφτιαξε έναν κορμό την στιγμή που σε κάθε ματς υπήρχαν πολλές αλλαγές με συνέπεια να μην μπορεί να δέσει το σύνολο. Συζήτησε με τα παιδιά πολλές ώρες για τα θέματα της ομάδας και ανέβασε την ψυχολογία. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα είναι μια μεγάλη δικαίωση γι' αυτόν. Το σημαντικό είναι πως ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και δεν χάθηκε χρόνος προσαρμογής».

Πάμε τώρα στα παιχνίδια. Από τα τελευταία, θεωρείς πως αυτό με τον Πλατανιά ήταν πιο σημαντικό, καθώς ήρθε η εκτός έδρας νίκη που για πολλά χρόνια δεν είχε έρθει;
«Όλα τα ματς είναι σημαντικά, αλλά όντως με τον Πλατανιά θα έλεγα πως ήταν η εκκίνηση των θετικών αποτελεσμάτων. Και με ΠΑΟΚ παίξαμε πολύ καλά καταφέρνοντας να ισοφαρίσουμε στο τέλος και με Παναθηναϊκό παλέψαμε και με το παραπάνω και θα μπορούσαμε ακόμα και τη νίκη στην Λεωφόρο, αλλά όπως και να το κάνουμε με τον Πλατανιά ήταν η εκκίνηση για να έρθουν και οι άλλοι βαθμοί».

Στο ματς αυτό γνώρισες την αποθέωση από τον κόσμο του Πλατανιά την στιγμή που έβγαινες ως αλλαγή και παρότι η ΑΕΛ ήταν μπροστά. Περίμενες αυτή την αντίδραση;
«Δεν μπορώ να πω πως το περίμενα, αλλά σίγουρα μπορώ να πω πως ήταν μια πολλή όμορφη στιγμή. Είναι πολύ ωραίο να γυρνάς σε ένα γήπεδο που έχεις αγαπήσει και αγαπηθεί και να τιμούν με αυτόν τον τρόπο. Νιώθεις πως κάτι έχεις προσφέρει και εσύ για την συγκεκριμένη ομάδα και μου άρεσε πολύ αυτή η εικόνα».

Τώρα ακολουθεί η Κέρκυρα εκτός έδρας, πιστεύεις πως μπορεί να συνεχιστεί αυτό το σερί;
«Αυτό που πιστεύω είναι πως πλέον έχει γίνει μια καινούργια αρχή. Ως τώρα εννοείται πως δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, όμως πιστεύω πως μέχρι το τέλος του γύρου μπορούμε να πάρουμε κάτι από κάθε ματς, να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και θεωρώ πως μπορούμε να πάμε πολύ καλά».

Όταν λες πολύ καλά τι εννοείς; Τι είναι το πολύ καλά για εσένα;
«Το πολύ καλά για εμένα είναι να μπορέσουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα, να παίρνουμε νίκες και ως βαθμολογική συγκομιδή να φτάσουμε όσο γίνεται πιο κοντά στην πεντάδα».

Πόσο σημαντική θεωρείς πως είναι η έδρα στο να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος;
«Η έδρα της ΑΕΛ είναι από τις πιο δυνατές και όσο ο κόσμος έρχεται όλο και περισσότερο στο γήπεδο, είναι δεδομένο πως θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη για εμάς και για την ομάδα. Μαζί του μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».