Βαθμολογία

Δηλώσεις Σκουρτόπουλου, Μίσσα για Παππά, Αγραβάνη

Θέση για το θέμα που προέκυψε με την αντίδραση του Νίκου Παππά μετά τη μη κλήση του στην Εθνική, όπως και του Δημήτρη Αγραβάνη, πήραν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Κώστας Μίσσας.

Ο πρώτος είπε:

«Δεν έχει κάποια λογική με βάση αυτά που ακούγονται. Καλέσαμε τέσσερα παιδιά από τον Ολυμπιακό που είναι βάση της Εθνικής. Θα μπορούσαν να είναι και ο Μπόγρης ή ο Τολιόπουλος. Εγώ δεν έχω πει κάτι. Δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια πράγματα για τον Παππά και τον Αγραβάνη. Με τον Μπόγρη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν έχει δημιουργήσει κανένα θέμα όσο είμαι εγώ στην Εθνική».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πρόσθεσε:

«Τα κριτήρια είναι πολλά. Υπάρχει το αγωνιστικό και το λειτουργικό. Δεν ζητάμε υποταγές ούτε δηλώσεις. Θα μπορούσε να λυθεί όπως κι άλλα πράγματα. Για να γίνει επεισόδιο πρέπει να συμμετέχουν δύο, εγώ δεν συμμετείχα. Ούτε καν άκουσα τι είπε ο Παππάς. Από αλλού το πληροφορήθηκα. Εμείς ξεκινάμε μια προσπάθεια, τα κριτήρια είναι αγωνιστικά και λειτουργικά και έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε πολύ κόσμο μελλοντικά, αν αυτοί ανταποκριθούν. Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν».

Από την πλευρά του ο Κώστας Μίσσας είπε:

«Εγώ ποτέ δεν θα έβγαινα και θα έλεγα για οποιονδήποτε παίκτη οτιδήποτε. Η δική μου λογική είναι ξεκάθαρα προστασίας. Θέλω όταν συναντιέμαι με κάποιον να τον κοιτάζω στα μάτια. Θέλω να το κλείσουμε το κομμάτι αυτό. Τα ‘παράθυρα’ σου δίνουν τη δυνατότητα κάποια πράγματα να αλλάξουν, από τη στιγμή που υπάρχει δεκτικότητα και αλλάξουν κάποια πράγματα. Η Εθνική είναι τελείως διαφορετική από την ομάδα. Πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτό που έχεις μέσα σου πάντα θετικά. Δεν κρατά κανείς κακία σε κανέναν. Να είμαστε ξεκάθαροι».

Όσο για το αν μίλησε με τον Παππά μετά το Ευρωμπάσκετ είπε:

«Με το Νίκο μιλάω τα τελευταία επτά χρόνια. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μιλάω σε πολλά επίπεδα και σε πολλές λογικές. Το θέμα είναι διαχείρισης πραγμάτων και δεδομένων. Για την μπασκετική του ικανότητα ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη δεν τα λέω τώρα, τα λέω από το 2009 και το 2010. Εγώ έχω μια φοβερή αδυναμία στον συγκεκριμένο παίκτη, οπότε μπορεί κάποιες φορές να είμαι επιεικής».