Βαθμολογία

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Λάρισα (PICS)

Την Κυριακή (29/10) στα πλαίσια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας η πόλη της Λάρισας υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα για τους 23ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018» που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα.

Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Η λαμπαδηδρομία θα έχει διάρκεια επτά (7) ημέρες επί ελληνικού εδάφους και θα διανύσει συνολικά 2.129 χλμ, θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη της Λάρισας έγινε στις 13:30 στην Κεντρική πλατεία της πόλης και αναχώρησε λίγο μετά τις 14:30 Η Ολυμπιακή φλόγα κατά την άφιξή της στην πόλη διέσχισε τις οδούς 23ης Οκτωβρίου - Κύπρου - Ελ. Βενιζέλου - Φιλελλήνων με τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αξίες του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος μεταλαμπαδεύονται στο σήμερα, εμπνέοντας τους νέους στην άμιλλα, τη φιλία και τη συναδέλφωση.

Οι Λαμπαδηδρόμοι

Ειδικότερα, οι λαμπαδηδρόμοι, που συμμετείχαν κατά την έλευση της φλόγας στη Λάρισα ήταν οι: Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Λαρισαία πρωταθλήτρια μήκους Χάιδω Αλεξούλη, η οποία παρέλαβε την φλόγα στην οδό Κύπρου (κτίριο περιφερειακής διοίκησης ΕΟΠΠΥ)

Ακολούθως, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Λαπηθών, την Ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε ο Λαρισαίος διεθνής μπασκετμπολίστας και πρωταθλητής Ευρώπης Δήμος Ντικούδης, ο οποίος την μετέφερε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Στο χώρο της πλατείας πραγματοποιήθηκε σύντομη εκδήλωση με χαιρετισμούς από το δήμαρχο Λαρισαίων, εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπο του οργανωτικής επιτροπής των αγώνων της Νότιας Κορέας.

Μετά την λιτή εκδήλωση, στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας, την Ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε η αθλήτρια χιονοδρομίας (πρωταθλήτρια αλπικού σκι Γιουγκοσλαβίας – Σερβίας) προπονήτρια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (ΕΟΣ) Λάρισας Αλεξάνδρα Τοντόροβιτς Πιλίτσης, η οποία την μετέφερε μέχρι την οδό Κύπρου 72, όπου έγινε η παραλαβή της από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον προπονητή αλπικού σκι του ΕΟΣ Λάρισας Χρήστο Μάλλιο.