Βαθμολογία

«Πρωτόγνωρος σχεδιασμός για την Γ’ Εθνική φέτος»

Στη mikriliga.com και τη Γαρυφαλλιά Σταματάκη μίλησε ο προπονητής, Βαγγέλης Γούτης. Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θέλησε να σταθεί και στις ομάδες της Αττικής, τις οποίες και παρακολουθεί «στενά». Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την εικόνα και το σχεδισμό του φετινού πρωταθλήματος:

«Πιστεύω ότι αυτό που έγινε φέτος στην Γ’ Εθνική είναι πρωτόγνωρο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την συγκεκριμένη κατηγορία. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν προσφέρει ανταγωνιστικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο στους φίλους του αθλήματος. Αντιθέτως, έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτάθλημα το οποίο τελειώνει πολύ γρήγορα, καθώς σε αρκετούς ομίλους υπάρχουν 11 ομάδες. Ελκυστικό και ανταγωνιστικό μπορεί να είναι μόνο όσον αφορά το γεγονός ότι πέφτουν οι τέσσερις από τις έντεκα ομάδες και θα υπάρξει ενδιαφέρον στην ουρά. Θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15 με 16 ομάδες σε κάθε όμιλο, έτσι ώστε να υπάρξει μια «φυσιολογική» ροή στο πρωτάθλημα».

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θεωρώ πως η κατηγορία της τρίτης Εθνικής θα ήταν πιο λειτουργική με τον ίδιο αριθμό ομάδων αλλά λιγότερο αριθμό ομίλων. Αρχικά θα ήταν σωστό πρωτάθλημα. Φανταστείτε ότι τελειώνει τον Απρίλιο και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μείνουν αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, έως ότου ξεκινήσει η προετοιμασία της επόμενης χρονιάς. Επομένως θα πρέπει να είναι μεγάλο σε διάρκεια προκειμένου να καλύπτεται το εν λόγω κενό».

Που συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

«Πιστεύω ότι όμιλοι όπως τον 6ο και τον 8ο συγκεντρώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς έχουν ομάδες με ιστορία και δυνατά ρόστερ. Είναι αρκετες ομάδες οι οποίες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, να κάνουν τη διαφορά και να σταθούν στο ύψος του πρωταθλητισμού. Μάλιστα, στον 8ο όμιλο, οι ομάδες της Κρήτης είναι αρκετά δυνατές και δεν μπορούμε με σιγουριά να ξεχωρίσουμε ποιος θα είναι πρωταγωνιστής».

Η οικονομική κατάσταση των ομάδων σημερα, σε συνδιασμό με τα ταξίδια:

«Υπάρχει κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το αποφύγουμε και αυτό έχει να κάνει με τα νησιά μας. Και εκεί οι άνθρωποι αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να βλέπουν την ομάδα του τόπου τους ψηλά και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Σε όλους τους υπόλοιπους ομίλους οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με πούλμαν, επομένως δεν έχυν τα περαιτέρω έξοδα που έχουν οι ομάδες στα νησιά».