Βαθμολογία

Με πρωταγωνιστή τον Παλάσκα το Μαυροβούνι, 3-1 τα Βούναινα (PICS)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Θανάση Παλάσκα η ομάδα του Μαυροβουνίου επικράτησε με 3-1 των Βουναίνων για τον 4ο γύρο του κυπέλλου ΕΠΣΛ. Ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Λάζαρου Αγγλόπουλου ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Παλάσκα ο οποίος πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του, ένα στο πρώτο ημίχρονο και δυο στο δεύτερο φτάνοντας στη νίκη-πρόκριση. Από την άλλη τα Βούναινα παρότι έπαιζαν για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω δεν το εκμεταλλεύτηκαν με συνέπεια να ηττηθούν στο σημερινό παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες που της χωρίζει μια κατηγορία, ένα γειτονικό παιχνίδι, σε μια ηλιόλουστη μέρα παρουσία πολλών φιλάθλων στο γήπεδο. Ένα παιχνίδι το οποίο στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία να προηγηθούν καθώς αστόχησαν σε πέναλτι, το Μαυροβούνι έκανε το 1-0, όμως στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάγκα.

Στην επανάληψη τα Βούναινα μπήκαν δυνατά με στόχο να φέρουν το ματς στα ίσια δεδομένου και του πλεονεκτήματος του παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Μπάγκα Α., όμως το Μαυροβούνι έφτασε στο δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι, όμως στις καθυστερήσεις ο Παλάσκας πέτυχε το 3-1 σφραγίζοντας και το εισιτήριο της πρόκρισης για την ομάδα του.

Μόλις στο 2' οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Χατζής έκανε τη σέντρα με τον Μπεζή να κάνει το σουτ και τον Τέρπο να διώχνει σε κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση με τον Παλάσκα η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του τερματοφύλακα Τέρπου.

Στο 24' ο διαιτητής Μπουρουζίκας υπέδειξε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους σε ανατροπή του Τσανά, ένα πέναλτι που εκτέλεσε ο Χατζηλιάδης με τον Καραποστόλη να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει την εκτέλεση του παίκτη των Βουναίνων. Η μπάλα κατέληξε εκ νέου στον Χατζηλιάδη που ανατράπηκε με την ομάδα των Βουναίνων να ζητά εκ νέου πέναλτι.

Τελικά με την συμπλήρωση 35 λεπτών οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Μπεζής έστρωσε ωραία στον Παλάσκα και αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0, ενώ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα ο Μπάγκας Α. δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό κτύπημα στον Ηλία Μερτζανίδη.

Με την συμπλήρωση 55 λεπτών αγώνα ο Γιώργος Χατζηλιάδης έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι στην πρώτη ευκαιρία των Βουναίνων στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 60' νέα ευκαιρία για τα Βούναινα με ωραίο σουτ του Καρέτζου από κοντά και τον Καραποστόλη να απομακρύνει με τα πόδια τον κίνδυνο.

Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Λάζαρου Αγγλόπουλου έφτασε στο 2-0 όταν ο Παλάσκας ξέφυγε από την άμυνα και στην αντεπίθεση πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τέρπο τον οποίο νίκησε για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και προσωπικό του. Στο 80' τα Βούναινα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι όταν ο Χατζηλιάδης Σ. έκανε το σουτ με τους αμυνόμενους να σώζουν πάνω στη γραμμή, όμως ο Ξαφάρας με σουτ από κοντά μείωσε σε 2-1.

Η ομάδα του Θοδωρή Εμμανουήλ απείλησε για το 2-2 στο 82' με τον Ξαφάρα σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα άουτ, όμως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Θανάσης Παλάσκας στο 94' έδωσε τη λύση κάνοντας από κοντά το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ με τον ίδιο να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Διαιτησία: Μπουρουζίκας (Παραφέστας, Δήμου).

Μαυροβούνι (Λάζαρος Αγγλόπουλος): Καραποστόλης (80' λ.τ. Γερμάνης), Μπάγκας Α., Σάπιος, Σιδέρης, Ματζαφούλης, Τριάντης, Παλάσκας, Μπατζέλας, Μπεζής (85' Ξεζώνοτος), Ακριβόπουλος, Χατζής (46' Μπάγκας Δ.).

Βούναινα (Θοδωρής Εμμανουήλ): Τέρπος, Τσανάς, Γιουρούκης (39' λ.τ. Καψιώτης), Καρέτζος, Χατζηλιάδης Γ. (75' Αγγλόπουλος Γ.), Ξαφάρας, Χριστοδούλου Κ., Καζάνι Γ., Ραπτόπουλος (62' Χατζηλιάδης Σ.), Μερτζανίδης Φ. (62' Γκομοσίδης), Μερτζανίδης Η.

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ